BEFEKTETÉSI CÉLÚ LAKÁSVÁSÁRLÁS BUDAPESTEN

Vágólapra másolva!
A mai kamatkörnyezetben sokan jó befektetésként tekintenek a lakásvásárlásra, hiszen hol lenne jobb helyen a megtakarításuk, mint egy újépítésű ingatlanban. Azonban, mint minden befektetésnek, úgy ennek is lehetnek buktatói. Nem mindegy, milyen adottságokkal rendelkezik a kiszemelt ingatlan, milyenek a műszaki paraméterei, milyen mértékben fejlődik a környék, ahol az elhelyezkedik. 
Vágólapra másolva!
Forrás: www.budapart.hu

Az egyre emelkedő ingatlanárak mellett a lakásvásárlás továbbra is biztos befektetés

Az alacsony hozamkörnyezet egyre jobban arra ösztönzi a megtakarítókat, hogy a bankbetétek felől a magasabb hozamot biztosító befektetések irányába lépjenek. Ennek egyik módja az ingatlanba történő befektetés, amely több lehetőséget kínál a közvetlen ingatlanvásárlástól az akár kisebb összeggel is elérhető ingatlanalapokon keresztüli hozamszerzésig. 2016-ban az eladott lakóingatlanok átlagára országosan, de budapesti viszonylatban is jelentősen nőtt. A fellendült budapesti ingatlanfejlesztések között sok olyan fejlesztést is találunk, melyeket kimondottan befektetőknek ajánlanak, nagyon kedvező hozamokkal. Jelenleg átlagosan 5-6 százalékos, de bizonyos esetekben akár 8-9 százalékos bruttó bérbeadói hozammal is lehet vásárolni lakásokat a fővárosi piacon.

Albérletek és Airbnb-lakások piacának aranykora

Egy újépítésű lakás vásárlása Budapesten számos megfontolásból előnyös lehet: az egyetemista hallgatók számára történő lakásvásárlástól, a rövid távú (például Airbnb-szálláshely) vagy a hosszú távú kiadási célig. A kiadó albérletek és az Airbnb-lakások piaca világszerte virágzik, és Budapesten is egyre népszerűbb az ilyen jellegű, rövidtávú bérbeadás. Ráadásul a hírek szerint januártól várhatóan kedvezőbb feltételek mellett adható ki lakás az Airbnb-szolgáltatáson belül, hiszen a nemrég az országgyűlés elé benyújtott javaslatcsomag jelentős könnyítést hozna az ilyen jellegű szálláshelyek adózásában.

A befektetési lakásvásárlás fő szempontjai

A befektetési célú lakásvásárlásnál számos szempontot érdemes figyelembe venni, de talán az egyik legfontosabb, hogy rövid- vagy hosszú távra tervezzük lekötni a pénzünket, hiszen a bérbeadási lehetőségen túl érdemes alaposan mérlegelni leendő lakásunk tovább értékesítési lehetőségeit is. Ezért is különösen érdemes arra odafigyelni, hogy a lakás milyen paraméterekkel rendelkezik.

Léteznek olyan általános kritériumok, amelyeket érdemes figyelembe venni a választásnál: minden esetben a legfontosabb, hogy a lakás az évek során is tartsa értékét, így fontos szempont az elhelyezkedés, a környező városrész prognosztizálható fejlettségi szintje, hisz ezek is mind meghatározzák annak későbbi értékét. Ezeken túl fontos, hogy a kiszemelt lakás magas műszaki színvonallal, kedvező rezsivel és környezettudatos kialakítással rendelkezzen.

BudaPart Otthonok

A Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. által, a Kopaszi gát mellett elindított BudaPart projekt megoldást nyújt az újépítésű lakásokkal szemben támasztott befektetői igényekre. Az fejlesztés célja, hogy az 54 hektárnyi területen a főváros legmodernebb városnegyedét alakítsák ki és hogy a kényelmes élethez szükséges mindhárom kritérium érvényesüljön: kellemes otthont, inspiráló munkakörnyezetet és rekreációs lehetőségeket nyújtva.

A BudaPart Budapest központjához közel helyezkedik el, 3 km hosszú vízparti szakasszal és gyalogos kapcsolattal rendelkezik a Duna mentén. Újbuda közkedvelt részén található, amely városrész mind a lakó-, mind az irodapiac szempontjából kiemelkedő teljesítményt nyújt: a lakáspiacot tekintve a XI. kerület a főváros egyik legkeresettebb városrésze, amelyben az ingatlanárak hosszú távon bizonyították, hogy „válságállóak”, emellett pedig az elmúlt évben átlag feletti értéknövekedést értek el. A BudaPart területén épül Magyarország vezető olajvállalatának, a MOL Campusának modern 120 méteres toronyháza is, amit a londoni Foster+Partners építésziroda tervezett.

A BudaPart első ütemének építkezései 2019 elejéig tartanak. Ekkorra elkészülnek a BudaPart Otthonok első lakóházai, valamint egy 20 000 m2-es irodaház, a BudaPart Gate is a Market Építő Zrt. kivitelezésében. Az első ütemben épülő 265 lakás kulcsrakészen, jól felszerelten, gépesített konyhabútorral kerül átadásra. Az első ütem lakásainak zöme elkelt, de már a 2. ütemben épülő ingatlanok értékesítése is megkezdődött.

A fejlesztés végeztével 11 hektárnyi víz-, több, mint 20 hektárnyi zöldterület, valamint több sportpálya, étterem, butik, sőt óvoda is hozzájárul majd az ott lakók és dolgozók kényelméhez, élettel töltve meg az új városrészt.

További információ: www.budapart.hu