Erőszakos tüntetés a brazil kormány döntése miatt Sao Paulóban

Michel Temer elleni tüntetés, Sao Paulo, Brazília
Sao Paulo, 2016. december 14. Tüntetők próbálnak behatolni a Sao Paulo-i Iparszövetség székházába a Michel Temer brazil államfő elleni tiltakozáson 2016. december 13-án, miután a parlament megszavazta a kormány reformcsomagját. (MTI/EPA/Fernando Bizerra Jr.)
Vágólapra másolva!
A hónapok óta tartó Micel Temer és megszorításai elleni demonstrációk ellenére, a brazil parlament 53 igennel és 16 nemmel megszavazta a kormány reformcsomagját, amelyben a következő 20 évre befagyasztják a közkiadásokat Brazíliában. Az ellenzék szerint ez leginkább az egészségügyet és az oktatást érinti majd, amik már most is alulfinanszírozottak. 
Vágólapra másolva!
Transzparenssel vonuló tüntetők követelik Michel Temer brazil államfő távozását Sao Paulóban, miután a parlament megszavazta a kormány reformcsomagját Forrás: MTI/EPA/EFE/Fernando Bizerra Jr.

A közvélemény-kutatások szerint a brazilok hatvan százaléka nem ért egyet a megszorításokkal Forrás: MTI/EPA/EFE/Fernando Bizerra Jr.

Próbálnak behatolni a Sao Paulo-i Iparszövetség székházába Forrás: MTI/EPA/EFE/Fernando Bizerra Jr.

„Le Temerrel!” jelentésű felirat egy tüntető esernyőjén Forrás: MTI/EPA/EFE/Fernando Bizerra Jr.

Sokan úgy gondolják, hogy a legszegényebbeket sújtja az intézkedés Forrás: MTI/EPA/EFE/Fernando Bizerra Jr.

Ablakokat törtek be és Molotov-koktélokkal, valamint petárdákkal dobálták a középületeket Forrás: MTI/EPA/EFE/Fernando Bizerra Jr.

Brazilok ezrei vonultak Sao Paulo utcáira Forrás: MTI/EPA/EFE/Fernando Bizerra Jr.