Trónok harca a villamoson, Hídépítők Napja és az újra aktív Etna – A hét képei

a hét képei
Vágólapra másolva!
Az Origo képszerkesztőinek válogatása a hét legérdekesebb képeiből
Vágólapra másolva!
Fotó: Szabó Gábor - Origo

Hídépítő versenyt rendeztek szombaton, melyen maximum 18 perc alatt kellett felépíteni egy raklap-hidat, majd átkelni rajta a versenyzőknek a 3.Hidak és Hídépítők Napján, Budapesten.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Trónok harca szereplőket formáló rajongók a budapesti villamoson. Tóth Niki, mint Melisandre (piros ruhában), Lankó Viki mint Arya Stark (alacsony, karddal), Tihanyi Marcsi mint Daemerys Targaryen (kék ruhában), Pesthy Dorottya, mint Cersei Lannister (fehér-bordó ruha, szőke haj), Fodor Eszter Tícia, mint Lyanna Stark (sötét haj, világoskék haj) és Szegedi Ildikó, mint Robb Stark (borosta, bőrruha).

Forrás: Istvan Bielik

Fogyatékossággal élők – többek között mozgáskorlátozottak, siketek, vakok, autisták - és a velük szimpatizáló ép emberek vettek részt azon a speciális felvonuláson, melyet a Rehab Critical Mass mozgalom szervezett vasárnap délután, Budapesten.

Forrás: MTI/Bugány János

Egy mesterségesen keltetett parlagisas-fióka (Aquila heliaca) a jászsági Sasközpontban, Jászberény közelében. A kilencnapos fiókát egy természetes sasfészekbe, pótszülőkhöz helyezik ki a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársai.

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Davide Caudullo

Újra kitört az Etna. Földünk legismertebb tűzhányójának aktivitásait közel 1500 éve jegyzik fel rendszeresen. A Szicília szigetén található vulkán a héten újra látványos lávalövellést produkált.

Forrás: MTI/EPA/Christopher Jue

Zombinak maszkírozott férfi a hagyományos tokiói zombiparádén. A japán főváros egyik legnagyobb parkját hétvégén ellepték az élőhalottnak öltözött horrorrajongók.

Forrás: MTI/EPA/Paul Buck

Virágok B.B. King amerikai bluesgitáros csillagján a hollywoodi Hírességek Sétányán. A tizenötszörös Grammy-díjas muzsikus 89 éves korában Las Vegasban elhunyt.

Forrás: AFP/Justin Tallis

A végső simítások után a közönség is megcsodálhatja a Csillagok háborúja egyik legnépszerűbb alakjáról, Chewbaccaról készült életnagyságú viaszszobrot Madame Tussauds londoni múzeumában. A közelmúltban nemzetközi Star Wars napot is tartottak világszerte, a híres nyuszis magizin például így ünnepelt.

Forrás: MTI/EPA/Mast Irham

Egy fiú sétál megsemmisült házuk romjai között Nanglebhare városban négy nappal az után, hogy újabb nagy erejű, a Richter-skála szerinti 7,4-es fokozatú földrengés rázta meg Nepál keleti részét. Az újabb földrengés áldozatainak a száma meghaladja a 110 főt.

Forrás: MTI/EPA/Abir Szultan

Megkezdik az úszást a résztvevők a tel-avivi triatlon első futamában. A szervezők szerint 14 ezer versenyző indult a triatlonon.

Forrás: MTI/EPA/DPA/Tobias Hase

Neymar, a spanyol Barcelona játékosa berúgja első gólját a német Bayern München ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágó mérkőzésén a müncheni Allianz Arénában. A németek a barcelonai 3-0-s vereség után hazai pályán 3-2-re győztek, de a katalánok készülhetnek a június 6-i, berlini döntőre.