A nap képei május 20-án

Vágólapra másolva!
Az Origo képszerkesztőinek válogatása a nap legjobb és legérdekesebb képeiből. 
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Mobil vészátfejtő rendszer bemutatója a MOL százhalombattai finomítójában. A MOL, a Petroszolg Kft. és a FER tűzoltóság munkatársai egy cseppfolyós PB-gázt szállító tartálykocsi vészhelyzeti mentését mutatták be. A MOL költségén, a FER Tűzoltóság és a katasztrófavédelem közreműködésével fejlesztett komplex, Európában egyedülálló gázátfejtő rendszer gyorsabb mentést tesz lehetővé, mint más, hasonló feladatra használt eszközöket.

Forrás: AFP/Abbas Momani

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke rúg a labdába egy új stadion avatóján a Rámalláh-hoz közeli faluban, Dura al-Kariban. Blatter egyeztető tárgyalásokra utazott a térségbe miután a palesztinok megpróbálják felfüggesztetni Izrael FIFA tagságát. Blatter áprilisban arról beszélt, hogy szerinte minden idők legjobb vébéje jön.

Forrás: MTI/Komka Péter

Gyerekek sportolnak a Kihívás Napja nemzetközi sportvetélkedő alkalmából Salgótarjánban. Magyarország legnagyobb szabadidős sportrendezvényének fő célja az aktív testmozgás népszerűsítése.

Forrás: MTI/EPA/Str

Mianmari rohingja és bangladesi menekülteket szállító hajó ér partot Indonézia északnyugati Aceh tartományában. Malajzia és Indonézia megállapodott abban, hogy ideiglenesen befogadják a térségbeli tengereken, embercsempész-hajókon veszteglő mintegy hétezer menekültet.

Forrás: MTI/Ujvári Sándor

NeSpoon lengyel street art művész az általa készített halasi csipkét ábrázoló óriásfestmény avatásán Fülöp Róbert polgármester társaságában előtt Kiskunhalason. A művész világszerte csipkével dekorálja a városokat. A halasi csipkét a Csipkeház melletti emeletes ház falára festette.

Forrás: MTI/EPA/Georg Hochmuth

A grúz Nina Szublati a 60. Eurovíziós Dalverseny első elődöntőjében Bécsben. Az első tíz finalista Albánia, Belgium, Észtország, Görögország, Grúzia, Magyarország, Oroszország, Örményország, Románia és Szerbia.

Forrás: MTI/EPA/Antonio Bat

Halászhajó az Adrián naplementekor a horvátországi Rovinjban. Horvátországi utazási érekességeket itt olvashat.

Forrás: MTI/EPA/Harish Tyagi

Képpár a katmandui Patan Durbar térről 2008 áprilisában (felül) és a 2015. április 25-i földrengést követően május 20-án. A Richter-skála szerinti 7,8 erősségű földrengésben legkevesebb 8,200 ember vesztette életét. Térkép mutatja hogyan csuszott el a föld a nepáli földrengéstől.

Forrás: AFP/Filippo Monteforte

Lufiból készült keresztet reptettek a Szent Péter téren Ferenc Pápa szokásos audienciáján a Vatikánban. A napokban tették közzé, hogy Ferenc pápa nem mondja le szarajevói látogatását.