Fel a kezekkel! - A hét képei

Vágólapra másolva!
Nepáli túlélő, baltimori tüntető és femen aktivisták, az Origo képszerkesztőinek válogatása a hét legérdekesebb képeiből
Vágólapra másolva!

Forrás: AFP/Str

Pemba Tamang tizenéves fiút viszik a vállukon miután nepáli rendőrök és amerikai mentők élve emelték ki a romok alól Katmanduban, öt nappal a nepáli fővárost és környékét ért földrengés után. A földrengés több mint 6600 halálos áldozatot követelt.

Forrás: AFP/Ben Stansall

Tony Appleton kikiáltó közhírré teszi a brit trónörökös második unokájának világra jöttét a londoni St. Mary's Kórház Lindo-szárnya előtt, miután megszületett Vilmos cambridge-i herceg és felesége, Katalin hercegnő második gyermeke, egy kislány. Az első képek a királyi bébiről.

Forrás: MTI/EPA/Noah Scialom

Csővázas széken álló tüntető kiabál egy útkereszteződésben a többségében afroamerikaiak lakta Maryland állambeli Baltimore-ban a rendőri őrizetbe vett fekete bőrű, 27 éves Freddie Gray halála miatt tartott tiltakozáson. Graynek elfogása után tisztázatlan körülmények között eltört a gerince, amibe belehalt április 19-én.

Forrás: MTI/EPA/Yoan Valat

A Femen nőjogi szervezet félmeztelen aktivistái náci karlendítéssel tüntetnek a francia ellenzéki szélsőjobboldali Nemzeti Front ellen a párt május 1-jei ünnepségének helyet adó párizsi Garnier Opera közelében.

Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Szürke marhákat és bivalyokat hajtanak a nyári legelőre a tiszaugi hídon, Tiszaugról Tiszaalpárra. További szürke marhás képekért kattintson.

Forrás: MTI/EPA/Andrev Kravcsenko

Lángolt az erdő a csernobili atomerőmű körül kialakított tiltott övezetben, Csernobil város közelében. Több mint 320 hektár lángolt, az oltásban több mint 300 ember és 50 jármű vett részt.

Forrás: MTI/Kallos Bea

Alexej Galitszkij, az Éjszakai farkasok nevű orosz motoros klub tagjának kislánya, Mila a budapesti Fiumei úti sírkertben, a szovjet katonai parcellánál. A motorosklub egy tagja koszorúzott a sírkertben. A Putyin-barát motorosbandát nem engedték át Lengyelországon, a banda egészen Berlinig hajtott volna, hogy megemlékezzen a szovjet győzelem 70. évfordulójáról.

Fotó: Bielik István - Origo

Ukrán színekre igazított Lenin-szobor Vuhledarban. Az Origo riportja a kelet-ukrajnai háborút talán leginkább megszenvedő Debalceve környékéről.

Forrás: MTI/EPA/Bilaval Arbab

Egy gyerek áll megrongálódott lakóházuk udvarán a pakisztáni Pesavarban, miután heves esőzésekkel kísért vihar tombolt Pakisztán északnyugati részén. A természeti katasztrófa során legalább 37-en meghaltak és több mint 200-an megsérültek Hajbár-Pahtunhva tartományban.

Forrás: MTI/EPA/Pool/ANP/Frank Van Beek

Vilmos Sándor holland király és felesége, Maxima királyné, Laurentien hercegné, Konstantin holland herceg felesége, Konstantin herceg, valamint Péter Krisztián holland herceg és felesége, Anita hercegné egy hajón utazik Dordrechtben, a Király Napja nemzeti ünnep alkalmából.

Forrás: MTI/EPA/Le Quang Nhat

A vietnami háború befejeződésének 40. évfordulója alkalmából rendezett díszszemle Ho Si Minh-városban, az egykori Saigonban. Képek az 1975-ös eseményekről.

Forrás: MTI/Sóki Tamás

Viharfelhők Pécs felett. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a főváros, Baranya és Bács-Kiskun megye egyes térségeire citromsárga, míg Fejér és Somogy megyére narancssárga riasztást adott ki széllökés veszélye miatt.