A nap képei május 7-én

Vágólapra másolva!
Az Origo képszerkesztőinek válogatása a nap legjobb és legérdekesebb képeiből. 
Vágólapra másolva!
Forrás: Polyak Attila

Devizahitelesek egy csoportja tüntet csütörtök reggel óta Budapest belvárosában, a Széchenyi téren. A demonstrálók délelőtt még csak 20-an, 30-an lehettek, de a nap folyamán egyre többen csatlakoztak hozzájuk. A tüntetést az elé a hotel elé szervezték ahol több bank szakemberei tárgyaltak a hitelezésről.

Forrás: AFP/Prakash Mathema

Nepáliak gyertyás virrasztással emlékeznek az április 25-i földrengés áldozataira Katmanduban, a természeti katasztrófában teljesen megsemmisült Dharahara torony romjai előtt, tizenhárom nappal az után, hogy a Richter-skála szerinti 7,8 erősségű földrengés pusztított a nepáli fővárosban és térségében. Serpák közölték a nepáli hegymászószövetséggel, hogy nem hajlandók helyreállítani a Mount Everestre vezető utat, amelyet tönkretett a földrengés kiváltotta lavina.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Zsíros kenyér tálcán, a Pest Megyei Kormányhivatal udvarán, ahol reggelivel várják kerékpárral érkező munkatársakat az országos Bringás reggeli akció alkalmából Budapesten. Egy hete több ezer biciklista lepte el Budapest utcáit egy rendezvényen.

Forrás: AFP/Yuri Kadobnov

Orosz SU-25 deszantszállító repülőgépek nemzetiszínű kondenzcsíkot húznak a győzelem napi katonai parádé egyik próbáján Moszkvában. Európában 1945. május 9-én ért véget a második világháború. Az első vendégek már a tegnapi napon megérkeztek a parádéra.

Forrás: AFP/Leon Neal

David Cameron brit miniszterelnök, a Konzervatív Párt vezetője és felesége, Samantha, miután leadták szavazatukat egy spelsbury-i szavazóhelyiségben a brit parlamenti választások napján. A brit választásokra készülő pártok egymásra licitálva versenyeznek a szavazók bizalmáért.

Forrás: MTI/EPA/Yonhap/Rodong Sinmun

A Rodong Sinmun című észak-koreai pártlap által közreadott dátummegjelölés nélküli csoportkép Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezetőről, a Koreai Munkapárt első titkáráról és a hamhungi Február 11 gépgyár dolgozóiról.

Forrás: MTI/EPA-ANSA/L'Osservatore Roman/L'osservatore Romano

A L'Osservatore Romano vatikáni lap által közreadott felvételen a Ferenc pápa személyes biztonságát felügyelő svájci gárda új tagjai esküt tesznek a pápai állam falain belüli San Damaso udvaron. A svájci gárda újoncai minden évben megemlékeznek a testület 147 egykori tagjáról, akik VII. Kelemen pápát védelmezve estek el 1527-ben, a német zsoldosokkal vívott harcban.

Forrás: MTI/AP/Brett Carlsen

Sir Elton John brit popzenész és Dr. Rick Warren az AIDS-ellenes világméretű küzdelemhez nyújtandó amerikai támogatással kapcsolatos meghallgatáson az amerikai szenátus külügyi albizottsága előtt Washingtonban.

Forrás: MTI/Balázs Attila

Gio, a kétéves nőstény szumátrai tigris (Panthera tigris sumatrae) új kifutójában a Nyíregyházi Állatparkban. A kihalástól közvetlenül veszélyeztetett szumátrai tigris a világ legkisebb és legritkább alfaja, mindössze néhány száz példánya él szabadon, Magyarországon csak Nyíregyházán látható. A példány a nemzetközi fajmegőrzési tenyészprogram keretében a hollandiai Arnhemből érkezett az állatkertbe.