A nap képei május 6-án

Vágólapra másolva!
Az Origo képszerkesztőinek válogatása a nap legjobb és legérdekesebb képeiből. 
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI/AP/Wong Maye-E

Egy férfi használja okostelefonját Kim Ir Szen és Kim Dzsong Il néhai észak-koreai vezetők óriásportréja előtt Phenjanban. A phenjani vezetés áprilisban elindította az Okryu-t, a kommunista ország első online áruházát, ahol élelmiszert, gyógyszert, ruhát, kozmetikumot vagy bútort lehet vásárolni. Az intranetes oldal kizárólag észak-koreaiak számára vehető igénybe, de már okostelefonnal is elérhető, jóllehet Észak-Koreában csak minden tízedik ember rendelkezik mobil vagy okostelefonnal. Januárban kiszivárgott az észak-koreai fejlesztésü operációs rendszer.

Forrás: AFP/Erwin Scheriau

Frontálisan összeütközött személyvonatok a Graz közelében fekvő Waldstein-in-Übelbachban. A balesetben az egyik mozdonyvezető életét vesztette, tíz ember súlyosan megsebesült.

Forrás: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Kjell Lindgren amerikai, Oleg Kononyenko orosz és Jui Kimija japán űrhajósok, a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) induló következő, 44-es, 45-ös expedíció tagjai a csillagvárosi Gagarin Űrhajóskiképző-központban. A három asztronauta a tervek szerint május 30-án indul útnak egy Szojuz-TMA orosz űrhajó fedélzetén a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásra. Az űrállomás müködési idejét márciusban hosszabították meg 2024-ig.

Forrás: MTI/EPA/Ian Langsdon

Munkások dolgoznak a párizsi Eiffel torony díszkivilágításán. Februárban szélturbinákkal látták el a tornyot mely az első szintet látja el környezetbarát energiával.

Forrás: MTI/EPA/Narendra Sreszta

Egy szadhu, azaz hindu szent ember meditál a Muktinat temlomnál az észak-nepáli Mustangban, tizenegy nappal az után, hogy a Richter-skála szerinti 7,8 erősségű földrengés érte a nepáli fővárost és térségét. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma 7600 fölé emelkedett.

Forrás: MTI/EPA/ANA-MPA/Jannisz Koleszidisz

Szíriai menekültek lézerfénnyel adnak le segélyjelzést gumicsónakjukból a görögországi Kosz szigetének partjainál hajnalban. A görög parti őrség tájékoztatása szerint 2015 első negyedévében mintegy 10,445 illegális menekült érkezett Görögországba szemben a tavalyi 2,863-mal.

Forrás: MTI/EPA/DPA/Jens Büttner

Lehullott tetőcserepeket takarítanak munkások az észak-németországi Bützowban, miután az éjjel forgószél söpört végig a kisvárosban és környékén.

Forrás: MTI/EPA-ANSA/Andrea Merola

Siota Csiharu japán képzőművész Follow the Line című alkotását nézi egy férfi a japán pavilonban az 56. Velencei Nemzetközi Művészeti Biennálén. A biennálé All the World's Futures címmel május 9-én nyílik és november 22-ig tart.

Forrás: MTI/EPA/EFE/Marcelo Sayao

Repülőgép halad el a Rio de Janeiro felett fénylő telihold előtt. Áprilistól már árulják a jegyeket a jövő évi nyári olimpiai játékokra.