A nap képei május 4-én

a nap képei 0504
Vágólapra másolva!
Az Origo képszerkesztőinek válogatása a nap legjobb és legérdekesebb képeiből.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI/Illyés Tibor

Cipők az egykori öltözőkhöz vezető folyosón a bontás alatt álló Hidegkuti Nándor Stadionban. Az MTK labdarúgócsapatának új, 5000-5500 néző befogadására alkalmas, UEFA III-as besorolású stadionja a tervek szerint 2016 nyarára épül meg. További képek a bontásról.

Forrás: MTI/EPA-PAP/Pawel Supernak

Joachim Gauck német elnök beszédet mond Wladyslaw Bartoszewski volt lengyel külügyminiszter, miniszterelnöki megbízott, nemzetközi párbeszédért felelős államtitkár gyászszertartásán a varsói székesegyházban. Wladyslaw Bartoszewski 2015. április 24-én, 93 éves korában hunyt el.

Forrás: MTI/AP/Adriana Sapone

Egészségügyi ellátásban részesülő illegális bevándorló az olaszországi Reggio Calabria kikötőjében. A hatóságok az elmúlt 24 órában 17 mentőakciót hajtottak végre és mintegy 3700 embert mentettek ki az embercsempészek hajóiról. Az unió megháromszorozza azt a pénzt, amit eddig a lélekvesztőkön Észak-Afrika felől a Földközi-tengeren Európába tartó, bajba került illegális migránsok mentésére fordít.

Forrás: MTI/EPA/Jahja Arhab

Füst gomolyog Szanaában, miután a Szaúd-Arábia vezette nemzetközi szövetség újabb légicsapást mért a síita húszi felkelők állásaira. Május másodikán a külügy segítségével az utolsó magyar is elhagyta Jement.

Forrás: MTI/EPA/Majama Kimimasza

Helyiek mennek a Csillagok háborúja című filmekben szereplő rohamosztagos karakternek öltözött rajongók előtt Tokióban, a nemzetközi Csillagok háborúja-nap alkalmából. Az összel megjelenő új Star Wars film előzeteséről ide kattintva még többet tudhat meg.

Forrás: MTI/AP/Wong Maye-E

Forgalomirányító rendőrnő Phenjanban. Csütörtökön jelentette be a Kreml, hogy Kim Dzsongun nem vesz részt a május 9-ei győzelmi napi ünnepségeken.

Forrás: AFP/Justin Tallis

Az Angol Királyi Lovas Gárda díszlövésteket adott le 13 fontos ágyúikból a Vilmos herceg és Katalin hercegné másodszülött gyermekének tiszteletére. A mai napon nyilvánosságra hozták a gyerek nevét is: Charlotte Elizabeth Diana.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Szent László-híd az erdélyi Nagyváradon. Városalapítójáról nevezte el a közelmúltban a helyi önkormányzati testület a város központjában levő Kőrös-hidat. Az elnevezéssel az önkormányzat arra a magyar igényre próbált kompromisszumos választ adni, hogy álljon Szent László-szobor a város főterén.

Forrás: MTI/AP/Szaszahara Kódzsi

Kagylók után kutató férfi egy jokohamai öbölben, az "arany hét" ideje alatt. A szigetországban az "arany hét" nem nemzeti ünnep, de a legtöbb japán munkavállalónak ekkor szabadság jár. A japánok április 29-én az 1989-ben elhunyt Hirohito császár születésnapját, május 3-án az 1947-ben életbe lépő alkotmányt, május 4-én a természetet és virágzást, míg május 5-én a gyermeknapot ünneplik.