A nap képei május 13-án

A nap képei május 13-án GIF
A nap képei május 13-án GIF
Vágólapra másolva!
Mad Max, motorbicikli fából, fatimai Szűzanya harmadik titka és Párizs éjjel. Az Origo képszerkesztőinek válogatása a nap legjobb és legérdekesebb képeiből.
Vágólapra másolva!

MTI/EPA/Dean Lewins

A Mad Max - A harag útja (Mad Max - Fury Road) című ausztrál akciófilmet népszerűsítik a szereplők a sydneyi Operaház előtt az alkotás bemutatójának napján.

AFP PHOTO / LOIC VENANCE

Munkások leterítik a vörös szőnyeget a cannes-i fesztiválpalota lépcsőjére, a 68. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál nyitónapján. Andy Vajna felesége a cannes-i filmfesztiválra készül.

MTI/AP/Joseph Kaczmarek

Az egyik vasúti kocsi belseje, miután kisiklott az Amtrak vasúttársaság egyik személyszállító vonata az egyesült államokbeli Philadelphia Port Richmond nevű városrészében. A balesetben legalább öten életüket vesztették, több tucatnyian megsérültek, mintegy 60 embert kórházba szállítottak.

MTI/EPA/NASA

A Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomáson (ISS) tartózkodó Terry Virts amerikai űrhajós által készített kép a Grand Canyon feletti napfelkeltéről, melyet az amerikai Országos Repülésügyi és Űrkutatási Hivatal, a NASA adott közre. Északi fény és napkelte találkozása képek az űrből.

Fotó: Polyak Attila - Origo

A Magyar U20-as válogatott világbajnokság előtti felkészülési meccse az U21-es válogatottal Telkiben. Kalmár Zsolt és Hangya Szilveszter a levegőben.

MTI/EPA/Paulo Novais

A Fátimai Szűz Mária szobrát viszik hívők a Lisszabontól 130 kilométerre északra fekvő fátimai búcsújáróhelyen tartott gyertyás körmeneten. A római katolikus egyház által elfogadott álláspont szerint Fátimában 1917-ben három portugál pásztorgyerek, a kilencéves Francisco, a hétéves Jacinta és unokanővérük, Lúcia előtt megjelent Szűz Mária. Nyilvánosságra hozták a fatimai Szűzanya harmadik titkát a Vatikánban.

MTI/EPA/Carsten Rehder

Andre Schlosser mutatja fából készített motorbiciklijét az észak-németországi Nienborstelben. Schlosser 12 évig építette a Yamaha FZR 600-asának a mását. Puskás István fából faragott magának egy háromkerekű motorkerékpárt, amely teljesen járóképes.

MTI/EPA/MOD/Carl Osmond

A brit védelmi minisztérium (MOD) által közreadott kép a Földközi-tengerből kimentett észak-afrikai menekültekről a Brit Királyi Haditengerészet HMS Bulwark nevű partraszálló-hordozó hajójának a fedélzetén. A Földközi-tengeri menekültválságnak becslések szerint az idén eddig legkevesebb 1500 halálos áldozata volt.

MTI/EPA/Franck Robichon

Légi felvétel Párizsról éjjel. Középen a kivilágított Eiffel-torony.

MTI/AP/Ronald Zak

Conchita Wurst, a 2014-es Eurovíziós Dalversenyosztrák győztese leleplezi viaszszobrát a bécsi Madame Tussauds panoptikumban. A 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon Boggie képviseli.

AFP PHOTO / ODD ANDERSEN

Neymar a spanyol Barcelona játékosa. A csapat ünnepel, hiszen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágó mérkőzése után a müncheni Allianz Arénában. A Barcelona 3-2-re kikapott a Bayern Münchentől, de 5-3-as összesítéssel bejutott a június 6-i döntőbe.

MTI Fotó: Bugány János

Egy mesterségesen keltetett parlagisas-fióka (Aquila heliaca) a jászsági Sasközpontban, Jászberény közelében. A kilencnapos fiókát egy természetes sasfészekbe, pótszülőkhöz helyezik ki a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársai.