A nap képei május 12-én

A nap képei GIF
A nap képei GIF
Vágólapra másolva!
Méhecske, jéghoki, Picasso és a Rakétaember. Az Origo képszerkesztőinek válogatása a nap legjobb és legérdekesebb képeiből.
Vágólapra másolva!
Forrás: AFP/Mohammed Huwais

Szaúdi légicsapások Füst gomolyog Szanaában, miután a Szaúd-Arábia vezette nemzetközi szövetség újabb légicsapást mért a síita húszi felkelők állásaira.

Forrás: Polyak Attila

Résztvevők a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) béremelésért és az egészségügyi életpályamodell bevezetéséért meghirdetett demonstrációján Budapesten, a Hősök terén. Balogh Zoltán, a MESZK elnöke azt mondta, céljuk, hogy a döntéshozók "ne csak hallják, hanem meg is értsék" üzeneteiket, mert szavai szerint a szakdolgozók türelme egyre fogy.

Forrás: AFP/Dieter Nagl

A nyitottság és a tolerancia jegyében, negyvenkilenc kereszteződésben vegyes és egynemű emberalak-párok jelzik a szabad átkelést a gyalogosoknak Bécsben. A projektet tudományos kutatás is kíséri: azt is vizsgálják ugyanis, hogy a rendhagyó motívumokkal növelhető-e a közlekedésbiztonság.

Forrás: MTI/EPA/Mast Irham

Utcára menekült emberek Katmanduban, miután újabb nagy erejű, a Richter-skála szerinti 7,4-es fokozatú földrengés rázta meg Nepál keleti részét. Károkról és sérültekről egyelőre nem érkeztek beszámolók. A legújabb rengés epicentruma a Mount Everest közelében fekvő Namche Bazar város mellett volt, 19 km mélyen.

Forrás: AFP/Timothy A. Clary

Hevesen gesztikulál az árverés vezetője a Christie's aukciós házban New Yorkban. Pablo Picasso "Az algíri nők (O változat)" című olajfestménye a , 179 millió 365 ezer dollárért kelt el, amellyel megdöntötte minden idők legnagyobb árverési rekordját.

Forrás: MTI/EPA/Ali Hajder

A svájci Yves Rossy, becenevén Rakétaember saját tervezésű és készítésű repülőszerkezetével repül Dubaj légterében a francia Vince Reffett kíséretében. A Rakétaember nevéhez több látványos akció is fűződik, 2008-ban például a La Manche csatornát repülte át.

Forrás: MTI/AP/The Tyler Morning Telegra/Andrew D. Brosig

Felborult autó egy összeomlott ház maradványai előtt a Texasban, a 2600 lakosú Van kisvároson átvonuló tornádó egy ember halálát okozta, 26-an pedig kórházi ápolásra szorultak. Tíz felnőttnek nyoma veszett, ezért a hatóságok attól tartanak, hogy az áldozatok száma emelkedni fog.

Forrás: AFP/Yoshikazu Tsuno

Tokióban bemutatta a legújabb Wacoa márkájú fürőduha kollekcióját a japán San-ia óriáscég.

Forrás: MTI/EPA/EFE / CUBADEATE/Alex Castro Forrás: MTI/EPA/EFE / CUBADEATE/Alex Castro

Francois Hollande francia elnök kubai látogatásán találkozott a kubai forradalom "atyjával", a 88 éves Fidel Castróval, amit történelmi pillanatnak nevezett újságíróknak nyilatkozva.A találkozót Castro otthonába szervezték és zárt ajtók mögött tartották meg.

Forrás: AFP/Yuri Kadobnov Forrás: AFP/Yuri Kadobnov

A virágzó cseresznyefáról gyűjti a mézet egy posztméh Moszkvában.

Forrás: MTI/AP/Petr David Josek Forrás: MTI/AP/Petr David Josek

Az osztrák Alexander Cijan és a kanadai Matt Duchene a csehországi jégkorong-világbajnokság A csoportjában játszott Kanada-Ausztria mérkőzésen Prágában. A 2015-ös IIHF jégkorong-világbajnokságot Csehországban rendezik május 1. és május 17. között, két városban. A világbajnokságon 16 válogatott vesz részt.