A nap képei április 9-én

Vágólapra másolva!
Az  Origo  képszerkesztőinek válogatása  a nap  legjobb és  legérdekesebb képeiből.  
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Tony Tan Keng Jam szingapúri államfő katonai tiszteletadás mellett fogadja a hivatalos látogatáson Szingapúrban tartózkodó Áder János köztársasági elnököt a szingapúri elnöki palota előtt. Szingapúr mellett Dél-Koreát és Mongóliát is meglátogatja az államfő.

Forrás: MTI/AP/Pablo Martinez Monsivais

Barack Obama amerikai elnök a kingstoni Bob Marley Múzeumban Natasha Clarkkal, a múzeum munkatársával. Obama úton a a panamai amerikai csúcstalálkozóra látogatott el két napra Jamaicába.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Orbán Viktor és Fenyvesi Zoltán a Fidesz-KDNP jelöltje a választás hajrájában Tapolcán. Orbán Viktor Sümeg és Szigliget után érkezett ide, ahol rövid beszédet tartott az összegyűlteknek. A miniszterelnök mai napjáról ide kattintva olvashat részletesen.

Forrás: MTI/Mészáros János

Részben elkészült műtárgyak a tervezett M4-es autópálya nyomvonalán, Törökszentmiklóstól keletre. Március végén leállították az M4-es autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakaszának építését az Európai Bizottság által felvetett kartellgyanú miatt.

Forrás: MTI/EPA/Ulises Ruiz Basurto

Tizenöt meggyilkolt rendőr temetése a mexikói Tlaquepaquében. A rendőröket a Jalisco Új Generáció nevű kábítószerbanda tagjai ölték meg, akik rajtaütöttek egy rendőrségi járműoszlopon április 6-án.

Forrás: MTI/Nagy Lajos

A rendőrség és a légügyi hatóság szakemberei vizsgálják az összetört ultrakönnyű sportrepülőgépet, amely lezuhant a Fejér megyei Úrhida közelében. A két utas közül az egyik meghalt, a másikat a mentők kórházba vitték.

Forrás: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Egy úthenger lefoglalt, hamisított játékokat zúz be a thaiföldi fővárostól, Bangkoktól északra fekvő Pathum Thani városban. A thaiföldi hatóságok 130 tonna hamísitott árut foglaltak le mintegy 108 millió euró értékben.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Makra Noémi, a franciaországi felnőtt tornász Eb-re készülő női csapat tagja a tatai edzőtáborban.

Forrás: AFP/Ilyas Akengin

Fiúk fociznak a Dagkapi téren egy homokvihar alatt a Diyarbakirban Törökországban. Néhány napja hatalmas áramszünetek voltak országszerte.

Forrás: MTI/AP/Andy Wong

Technikusok kereket cserélnek a Mercedes csapat brit versenyzőjének, Lewis Hamiltonnak az autóján az autós gyorsasági világbajnokság Kínai Nagydíjának otthont adó sanghaji pályán. A futamot április 12-én rendezik.