A nap képei április 8-án

Vágólapra másolva!
Az Origo képszerkesztőinek válogatása a nap legjobb és legérdekesebb képeiből. 
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/Komka Péter

A Mr. Zero művésznevű graffitiművész festékszóróval fest az egri Gárdonyi téren. A városban négy fiatal művész egy absztrakt fémszerkezetre kifeszített ipari fóliára készít alkotásokat, amelyeket éjszakánként kivilágítanak. A művészek kétnaponta váltják egymást. Az alkotásokat április 7-től 14-ig lehet megtekinteni.

Forrás: AFP/Tony Karumba

Egész éjszakás virrasztást tartottak a Nairobiban a garissai terrortámadás halottjainak emlékére. Múlthéten 147 halálos áldozatot követelt a helyi egyetem épületében végbement túszdráma.

Forrás: AFP/Wakil Kohsar

Egy afgán munkás székekkel megrakott szekeret húz Kabul belvárosában egy rendezvényre. Az Orvosok a Társadalmi Felelősségért, az Orvosok a Globális Túlélésért és a Nobel-békedíjjal kitüntetett Orvosok Nemzetközi Szervezete a Nukleáris Háború Megelőzéséért felmérése szerint 2001 óta 1,3 millió ember életet követelt a terrorellenes háború.

Forrás: MTI/EPA/Michael Nelson

Kikötött csónakok a Folsom-tó alacsony vizében a kaliforniai Sierra Nevada hegységben. Jerry Brown kormányzó április elsejétől a súlyos aszály miatt vízkorlátozást rendelt el Kaliforniában. A településeknek 25 százalékkal kell csökkenteniük a vízfelhasználásukat. Az állam történetében még nem volt példa hasonló intézkedésre.

Forrás: MTI/EPA/Alex Duval Smith

A 2011-ben Maliban elrabolt holland Sjaak Rijke érkezik a bamakói repülőtérre, egy nappal az után, hogy a francia különleges erők Mali északi részén kiszabadították őt. Rijkét 2011 novemberében Timbuktu térségében, egy turistaszállóban fogták el iszlamista szélsőségesek, vele együtt foglyul ejtették a svéd Johan Gustafssont és a dél-afrikai és brit kettős állampolgárságú Stephen Malcolmot. Utóbbi két ember sorsáról nincsenek hírek.

Forrás: MTI/EPA/Radek Pietruszka

A Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet aktivistái "A szmog mérgez minket, a miniszter miért nem cselekszik?" feliratú transzparenssel tiltakoznak a környezetvédelmi minisztérium épületének tetején.

Forrás: MTI/AP/The Pantagraph/David Proeber

Kisrepülőgép roncsai körül szakértők, miután a Cessna 414 lezuhant az Illinois állambeli Bloomington környékén. A balesetben hét ember életét vesztette. A tavalyi év légikatasztrófáiról itt olvashat.

Forrás: MTI/EPA/

A svájci Nao-Team robotfocistái a robotcsapatoknak rendezett RoboCup labdarúgótornán Teheránban. A tornán huszonkét ország 388 csapata vesz részt. Tavaly Brazilliában a robotoknak is rendeztek futball-világbajnokságot.

Forrás: MTI/EPA-DPA/Jens Wolf

Mick Schumacher, a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher 16 éves fia, a holland Van Amersfoort Racing Forma-4-es csapat versenyzője teszteli autóját a németországi Oschersleben. Mick Schumacher 2015 márciusában szerződött a Forma-4-es csapathoz.

Forrás: MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Meo

A Szent Péter-bazilika épülete tükröződik egy fűvóshangszeren Ferenc pápa heti általános audienciája alatt a vatikánvárosi Szent Péter téren.