A nap képei április 7-én

Vágólapra másolva!
Az Origo képszerkesztőinek válogatása a nap legjobb és legérdekesebb képeiből.
Vágólapra másolva!
Fotó: Bielik István - Origo

Fodor Krisztina otthonában. A munkájába belerokkant ápolónőt kirúgták a Honvédkórházból. A két gyermekét egyedül nevelő asszonyt sehova sem veszik fel, adósságai miatt bármikor az utcára kerülhet a család. Részletes cikkünket itt olvashatja.

Forrás: AFP/Str

Tűzoltók küzdenek a lángokkal a Fucsien tartománybeli Csangcsouban, miután robbanás történt egy vegyi üzemben. Hat embert kórházba szállítottak, a környék lakosságát kiköltöztették. Az üzemben mérgező paraxilént gyártanak.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Kislány várakozik a miskolci ételosztásnál. Szinte megrohamozták és kifosztották a nélkülöző miskolciak azt a standot, ahol a Városháza téren több száz adag tartósélelmiszer-csomagot gyűjtöttek össze civilek.

Forrás: MTI/AP/Aymann Ismail/ANIMALNewYo AFP PHOTO/ JEWEL SAMAD

Aymann Ismail és az Animal NewYork által közreadott képen egy Edward Snowden emigráns amerikai informatikust, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség, az NSA volt alkalmazottját, az amerikai titkosszolgálatok titkos adatgyűjtésének leleplezőjét ábrázoló mellszobor egy háborús emlékmű egyik oszlopán, New York Brooklyn negyedének Fort Greene Parkjában. Az Animal New York nevű, a város életéről híreket adó internetes portál beszámolója szerint két New York-i és egy nyugati parti művész a segítőikkel pirkadat előtt helyezték el a 2,1 méter magas, 45 kilogrammos mellszobrot az oszlop tetején, amelyet délutánra eltávolítottak a park alkalmazottai.

Forrás: MTI/EPA/-

Jemenben élő indiai állampolgárok hajóra szállás előtt állnak sorban a nyugat-jemeni Hodeida kikötőjében. Az országból menekülnek a külföldiek, mert a Szaúd-Arábia vezette nemzetközi szövetség 12 napja hajt végre légicsapásokat a hatalmat fegyveres erővel megszerző síita húszi felkelők ellen.

Forrás: MTI/AP/Sebastian Scheiner

A kohanita papi nemzetséghez tartozó ortodox zsidó férfiak imasálba burkolódzva áldást mondanak a jeruzsálemi Siratófalnál a zsidó nép egyiptomi fogságból való megmeneküléséről megemlékező pészah ünnepének alkalmából.

Forrás: MTI/EPA/Igor Kovalenko

Kirgiz férfiak érkeznek virággal a kezükben a 2010-es kirgizisztáni forradalom alkalmából tartott megemlékezésre Biskekben, az ellenzéki hatalomátvétel 5. évfordulóján. A Kurmanbek Bakijev elnök bukását eredményező zavargásokban legkevesebb 75 ember életét vesztette a közép-ázsiai országban.

Forrás: AFP/Sonny Tumbelaka

Az amerikai Heather Louis Mack gyermekével börtöncellájában várakozik pere újabb tárgyalási napján az indonéziai Denpasar bíróságán. A nőt és 21 éves barátját, Tommy Schaefert azzal vádolják, hogy 2014 augusztusában megölték Mack édesanyját, Sheila von Wiese Macket a Bali szigetén fekvő Nusaduában. A holttestet egy taxiban lévő bőröndben találták meg egy luxusszálloda közelében.

Forrás: MTI/AP/Szergej Krasznuhov

Orosz halászhajóról megmentett matrózokat fogadnak rendőrök és egy egészségügyi dolgozó a Szahalin-sziget déli részén fekvő Korszakov kikötőjében. A Dalnyij Vosztok orosz halászhajó április 2-án elsüllyedt az Ohotszki-tengeren, a Kamcsatka-félsziget partjai előtt, a 132 fős legénységből legalább 56 ember életét vesztette.