A nap képei április 3-án

nk20150403gif
Vágólapra másolva!
Nagy volt ez a péntek.
Vágólapra másolva!




Forrás: MTI/AP/Ebrahim Noroozi

Iráni nők integetnek egy autóból Teheránban, miután megállapodás jött létre Irán és a nagyhatalmak között az iráni atomprogram korlátozásáról és nemzetközi ellenőrzéséről a svájci Lausanne-ban zajló tárgyalásokon. Érdekesség, illetve szomorú tény, hogy a környező országokban a nők így – autót vezetve – nem ünnepelhetnének.


Forrás: AFP/Carl De Souza

A kenyai, terrortámadást elszenvedett Moi Egyetemről evakuált diákok szülővárosukba szállításuk előtt. Az ország belügyminisztere kijelentette, nem fognak meghajolni a terrornak az al-Kaidához köthető al-Shabaab szervezet által elkövetett 147 áldozatot követekő támadás után. Cikkünk a jelenlegi helyzetről.


Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Sivatagot idéző kép Magyarországról: homokvihar a Bács-Kiskun megyei Apostag határában. Ezután nem is meglepő, hogy tevecsontvázat találtak a Duna mentén. Így garázdálkodik a szél az országban.


Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Debreceni Állat- és Növénykert új ázsiai oroszlánjai (Panthera leo persica) kifutójukban . A Fővárosi Állat- és Növénykertből érkezett három oroszlánt ettől a naptól az új kifutójukban láthatják az érdeklődők. Afrikai rokonuknál visszafogottab fizimiskájukról ismerhetőek fel.


Forrás: MTI/AP/Sebastian Scheiner

Keresztény hívő keresztet visz a Szent Sír-bazilikához vezető Via Dolorosán, a jeruzsálemi Óvárosban nagypénteken.


Forrás: MTI/EPA/Ritchie B. Tongo

Keresztfára szögeztette magát egy vezeklő a Fülöp-szigeteki San Fernandóban 2015. április 3-án, nagypénteken. Ezen a napon a Fülöp-szigetek több településén keresztre feszíttetik magukat vezeklő férfiak és nők, hogy Jézus Krisztus szenvedését átélve megtisztuljanak bűneiktől. Nagypéntek Jézus Krisztus kereszthalálának emléknapja


Forrás: MTI/Kallos Bea

Oberlander Báruch, a Budapesti Ortodox Rabbinátus és a Chabad-Lubavics irányzat magyarországi vezetője (b2) ortodox zsidó férfiak társaságában kovásszal készült termékeket éget és imádkozik pészah ünnepe előtt Budapesten 2015. április 3-án. A zsidók az egyiptomi fogságból való menekülésükre emlékeznek pészah ünnepén. Azért égetik el a kovásszal készült ételmaradékokat, mert vallásuk tiltja a kovásszal készült ételek fogyasztását és otthon tartását ebben az időszakban. 3500 évvel ezelőtt, az egyiptomi kivonulás idején őseik a kivonulásra készülve bedagasztották a kenyértésztát, de már nem maradt idő, hogy meg is kelesszék, ezért a mai napig az ünnepen nem fogyasztanak és nem tárolnak kovászos ételt.


Forrás: AFP/Mandel Ngan

Az Egyesült Államok elnöke, Barack Obama készül beszállni a világ legbiztoságosabb repülőgépébe, az Air Force One-ba a marylandi Andrews Légi Bázison, hogy meglátogasson egy louisvillei tech céget. A repülésbiztonság kiemelt figyelmet kap mostanában a világsajtóban az elmúlt év katasztrófái miatt, olvassa el cikkünket a témában.


Forrás: MTI/Varga György

A Balatonfenyvesen épülő vitorlás élménycentrum kikötője a helyi polgármesteri hivatal által 2015. április 2-án közzétett látványterven. A magyar befektetők tulajdonában lévő Előny Kft. megkezdte a közel 2 milliárd forintos központ építését, amelynek része lesz egy 300-350 férőhelyes kikötő, egy 20 szobás szálloda, épül egy ezer négyzetméteres fedett játszótér is. Újdonságként úszó szálláshelyek is létesülnek. A centrum tóba nyúló, 450 méteresre tervezett hullámvédőgátjai miatt a beruházás ellenzői aláírásgyűjtési akcióba kezdtek.


Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Mosható, kötött „graffitik” emlékeztetnek az autizmus világnapjára a győri Széchenyi téren.


Forrás: MTI/EPA/Franck Robichon

Szumóbírkózók küzdenek a tokiói Jaszukuni szentélyben rendezett ünnepi szumótornán.