A nap képei április 29-én

nk20150429gif
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!





Forrás: MTI/AP/Bernat Armangue

Ezrével próbálják elhagyni a lakosok a nepáli fővárost, Katmandut, de a kevés autóbusz miatt nagy a tülekedés. A képen a fővárost elhagyni próbáló nepáliak buszai torlódnak 2015. április 29-én, négy nappal az után, hogy a nepáli fővárosban és környékén 7,9-es erősségű földrengés pusztított. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma ötezer fölé emelkedett és több mint tízezren megsebesültek.


Forrás: MTI/EPA/Andrev Kravcsenko

Lángol az erdő a csernobili atomerőmű körül kialakított tiltott övezetben, Csernobil város közelében.


Forrás: MTI/AP/David Goldman

Újabb összecsapások Baltimore-ban. A tüntetők egyike könnygázpalackot dob vissza a rendőrökre a többségében afroamerikaiak lakta Maryland állambeli városban. A városban rendkívüli állapotot és éjszakai kijárási tilalmat vezettek be, miután újabb zavargások törtek ki az után, hogy eltemették a fekete bőrű, 27 éves Freddie Grayt, aki belehalt a rendőri őrizetben elszenvedett súlyos gerincsérülésébe.


Forrás: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Egy orosz művész dolgozik egy második világháború befejezését ünneplő, kommunista propaganda képeket idéző falfestményen az ogyincovói panelrengetegben.


Forrás: MTI/EPA/EFE/

A Trasmediterránea spanyol vállalat Sorrento nevű, még füstölgő komphajójáról Palma de Mallorca és Valencia között 2015. április 29-én. A hatóságok az előző napon több mint 150 embert menekítettek ki a kigyulladt kompról, a balesetben egy férfi füstmérgezést szenvedett, őt kórházban ápolják. A tűz okát még vizsgálják.


Forrás: AFP/Mohammed Huwais

Ez a jemeni család egy kiszáradt kútban talált menedéket, miután a szaudi légierő támadásában elpusztult otthonuk Szánában.


Forrás: MTI/Varga György

Gépjárművek haladnak a homokviharban a 61-es főúton, a Somogy megyei Inke közelében április 29-én. A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.


Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Nem múlt el nyomtalanul a tegnapi viharos szél: Tűzoltók dolgoznak a főváros XI. kerületében, a Kanizsai utcában, ahol a viharos erejű szélben fa dőlt egy épületre. Az erős szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.


Forrás: AFP/Wolfgang Kumm

A fotó tanúsága szerint a berlini Lustgarten parkban bármikor feltűnés nélkül produkálhatunk egy fejenállást a tavaszi napsütésben.