A nap képei április 22-én

Vágólapra másolva!
Az Origo képszerkesztőinek válogatása a nap legjobb és legérdekesebb képeiből. 
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI/EPA-AAP/Nikki Short

Egy kisfiú áll összeomlott melléképületek maradványai között az Új-Dél-Wales szövetségi állambeli Dungogban, az Ausztrália délkeleti részén pusztító viharos szél és a heves esőzések nyomán fellépő áradások után.

Forrás: MTI/Komka Péter

Egy meteor az égbolton a Medves-fennsík felett Salgótarján közelében. Az egyik legrégebben ismert meteorraj, a Lyridák maximumát április 22. és 23. között várják. Az Origo részletes cikkét a metorok követéséről itt olvashatja.

Forrás: MTI/EPA/Alex Hofford

Az ellenzéki tábor támogatói sárga esernyőkkel, míg a kormánypártiak vörös zászlókkal a kezükben vitatkoznak egymással Hongkongban. Ezen a napon Carrie Lam, a hongkongi különleges közigazgatási övezet kormányzati titkárságának a vezetője a törvényhozás előtt ismertette a 2017-es hongkongi kormányzóválasztás reformtervét. A terv leginkább vitatott eleme, hogy a végső két-három jelölt személyéről egy 1200 fős jelölőbizottság dönt majd, a kormányzó kinevezése továbbra is a központi (pekingi) kormány feladata lesz. A demokrácia kiszélesítéséért küzdő ellenzékiek továbbra is szabad jelöltállítást követelnek. Már a tavalyi év folyamán is több nagy tüntetés volt a városban.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Bontják az elárusítóbódékat a Határ úti autóbusz-végállomás és környéke felújításának részeként. A munkálatok várhatóan 2015. október közepéig tartanak.

Forrás: MTI/AP/Manish Szvarup

Az országos katasztrófavédelmi szolgálat egyik tagja egy összedőlt háromemeletes lakóház romjai alól kiszabadított, sérült gyerekkel Újdelhiben. A feltehetően gázrobbanás okozta tragédiában egy férfi és egy gyerek életét vesztette, kilencen megsebesültek.

Forrás: MTI/EPA/METROPOLITAN POLICE/

A brit rendőrség által 2015. április 22-én közreadott kép a londoni Hatton Garden értékmegőrző alagsori páncéltermének a falába fúrt lyukról. Az április 2-5-i, húsvéti hosszú hétvégén a betörők bejutottak az ékszerészek londoni negyedében fekvő Hatton Garden épületének liftaknájába, nagyteljesítményű vágószerszámmal áttörték az alagsori páncéltermét és becslések szerint mintegy 60 millió fontnyi (kb. 25 milliárd Ft) ékszert zsákmányoltak. Pár hete Montpelierben egy másik rablásban túszokat is ejtettek a rablók.

Forrás: MTI/EPA/Jahja Arhab

Jemeni bombaszakértők által összegyűjtött robbanóanyagok a Szaúd-Arábia vezette nemzetközi szövetségnek a síita húszi felkelők egyik állására mért újabb légicsapása után Szanaában. A mai nap jelentette be az arab koalíció, hogy befejezik a légicsapásokat.

Forrás: MTI/EPA/Ho Hvi Jung

Látogatók nézik a Chevrolet FNR tanulmányautóját a 16. Sanghaji Nemzetközi Autóipari Kiállításon. A járműipari seregszemle április 29-ig tart.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Oliver Berg

Üresek a peronok a kölni pályaudvaron, a német mozdonyvezetők sztrájkja idején. A vasúti teherszállításra is kiterjedő munkabeszüntetést a mozdonyvezetők szakszervezete (GDL) felhívására kezdték meg előző nap délután. Franciaországban nemrég a légiforgalmi irányitók sztrájkja okozott fennakadásokat a hónap elején.

Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

Brit katonák a romániai Galati megyében fekvő smardani gyakorlótéren rendezett NATO-hadgyakorlaton. A Tavaszi Szél 15 fedőnevű manőverekben 2200 román, amerikai, brit és moldovai katona vesz részt a gyakorlótéren, valamint egy légi támaszponton, a Fekete-tenger partjánál, a moldovai és ukrán határ közelében. Januárban a Balti-tengeren rendeztek hadgyakorlatot, több ország bevonásával.