A nap képei április 2-án

nk20150402gif
Vágólapra másolva!
Az Origo válogatása az elmúlt 24 óra fotóiból.
Vágólapra másolva!




Forrás: MTI/EPA/Roman Pilipej

A Kelet-Ukrajnában harcoló ukrán fegyveres erők Donbass önkéntes alakulatának egyik tagja RPG rakétagránát-vetővel céloz a Mariupolban tartott gyakorlatozáson Mariupolban. A korábban elsikkasztott harci eszközöket már nem lesz módjuk kipróbálni. Újabban már a magyar kormány is határozottan elítéli az Oroszország által Ukrajna ellen nap mint nap elkövetett területi agressziót.


Forrás: AFP/Patricio Miranda

Két férfi keresgél a hömpölygő törmelékek között Chile északi részén, ahol továbbra is sok gondot okoz az elmúlt napok heves esőzései nyomán megáradt Copiapo folyó. A hatóságok szerint legkevesebb 23 ember meghalt és további 53 eltűnt a csapadékot egyébként ritkán látó, így erre felkészületlen térségben. Cikkünk a helyzetről.


Forrás: MTI/EPA/Dedi Sahputra

A Sinabung tűzhányó kitörése a Szumátra északi részén elterülő Karo kormányzóságban fekvő Tiga Kicat faluból nézve 2015. április 2-án. A Sinabung Indonézia csaknem 130 aktív vulkánjának egyike, 400 évi szunnyadás után 2010-ben lépett újra működésbe, és azóta elszórtan ismétlődnek a kitörések. További képek a helyszínről.


Forrás: MTI/AP/Adam Schreck

Építőmunkások a Dubajban tomboló homokviharban.


Fotó: Szabó Gábor - Origo

Nyílvánosság elé állt az új Fradi sas. A Ferencváros lecserélte kabalaállatát, a sast, az új, modernebb jelmezbe bújtatott állatot csütörtökön mutatták be a sajtó képviselőinek. Klubunk kabalaállata lendületes, mozgékony, családbarát lesz a jövőben – írta a fradi.hu. Cikkünk a sajtótájékoztatóról.


Forrás: MTI/AP/Li Jin Man

Egy munkás színes lámpásokat függeszt fel Buddha születésnapja alkalmából a szöuli Csogje templomban.


Forrás: MTI/AP/Gregorio Borgia

Ferenc pápa krizmaszentelő misét tart a vatikáni Szent Péter-bazilikában nagycsütörtökön, 2015. április 2-án. A keresztelendők olajának, a betegek kenetének és a krizmának (balzsammal kevert faolaj, amelyet bérmáláskor, papszenteléskor és templomszenteléskor használnak) a megszentelésével kezdődnek meg a húsvéti szertartások a Vatikánban.



Forrás: MTI/AP/K.M. Chaudary

Újrahasznosítható hulladékgyűjtéssel pénzt kereső pakisztáni kislányok rajzolnak noteszbe egy szeméttelepen a pakisztáni Lahorban 2015. április elsején.


Forrás: MTI/AP/Ahn Young-Joon

Egy Toyota FT1 a Szöuli Autószalonon a dél-koreai főváros mellett fekvő Kojangban 2015. április 2-án.


Forrás: MTI/EPA/Erik S. Lesser

A német Sabine Lisicki a világelső amerikai Serena Williams elleni játszma közben a miami tenisztorna női versenyének negyeddöntőjében 2015. április elsején. Williams 7:6 (4), 1:6, 6:3 arányban győzött.


Forrás: AFP/Strdel

Fából vaskarika: nagy fába vágta a fejszéjét az indiai Mohinder Singh Lotay asztalos (fehér ruhában), aki fiával és kézzel készített fa autójával pózol patialai otthonuk előtt. A karosszéria egy 800 köbcentis Maruti motort rejt, ami 120 km/h-ig tudja gyorsítani a járművet, ami 16 kilométert tud megtenni egy liter benzin felhasználásával. Az autó megépítése 400 ezer indiai rúpiát emésztett fel.