A nap képei április 16-án

nk20150416gif
Vágólapra másolva!
Válogatás az elmúlt 24 óra fotóiból.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/AP/Jevhenyij Maloletka

Ukrán katona kerékpározik a Mariupoltól keletre fekvő Sirokine településen, Kelet-Ukrajnában.


Forrás: MTI/AP/David Mcfadden

Mostmár a jamaicaiak is kipróbálhatják a marihuánát. A képen egy helyi idegenvezető marihuánát szív egy kingstoni múzeum előtt. A jamaicai drogtörvény ezen a napon hivatalba lépett módosításának értelmében a hatóságok engedélyezik a kis mennyiségű marihuána birtoklását.


Forrás: MTI/AP-KEYSTONE/Peter Klaunzer

Elájult a svájci díszőrség egyik tagja Francois Hollande francia elnök érkezése előtt Bernben. Hollande kétnapos látogatásra érkezett Svájcba.


Forrás: AFP/Angelos Tzortzinis

Illegális bevándorlók melegednek a tűz mellett Lezbosz szigetén és arra várnak, hogy feljussanak egy Athén felé tartó hajóra. Amióta Görögország fokozta az ellenőrzést a szárazföldi török határszakaszon, a menekültek az Égei - tengeren próbálkoznak az átkeléssel, Lezbosz, Szamosz, Kos és Chios sziget közbeiktatásával.


Forrás: MTI/Lakatos Péter

Tűzoltók oltják a főváros XIV. kerületében, a Rákospatak utcában lévő szeméttelepen keletkezett tüzet 2015. április 16-án. A három-négy méter magas, összehordott háztartási hulladék gyulladt meg több mint ötszáz négyzetméteren.


Forrás: MTI/Kallos Bea

Fiatal nő kislányával a Cipők a Duna-parton budapesti holokauszt-emlékműnél a család egyik elhurcolt tagjára emlékezik Budapesten, az Idősebb Antall József rakparton 2015. április 15-én, a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja előestéjén.

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A fertődi Esterházy-kastély felújított porcelános szobája. Lezárult a kastély felújításának második üteme.



Forrás: AFP/Xavier Leoty

A francia Hermione fregatt indul La Rochelle kikötőjéből, hogy átszelje az Atlanti óceánt. A XVIII. században épült hajó turistákkal a fedélzetén teszi meg az utat.

Forrás: MTI/AP/Marcio Jose Sanchez

Egy kisliba kukucskál anyja szárnyai alól a kaliforniai Santa Clarában.

Forrás: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

A német Waldemar Eichorn korlátgyakorlatát mutatja be a franciaországi Montpellier-ben zajló torna Európa-bajnokság férfi selejtezőjében.


Forrás: MTI/Kovács Attila

A magyar Kenguru kollekciójának darabjait mutatják be modellek a Budapest Fashion Weeken, a háromnapos divatünnep első, indiai tematikus napján a fővárosi PRLMNT klubban.