Vágólapra másolva!
Sokszínű jelmezek és szegényes viseletek a hét képein.
Vágólapra másolva!




Forrás: AFP/Mandel Ngan

Barack Obama és Raúl Castro történelmi kézfogása az Amerikai Államok Szervezetének panamavárosi csúcstalálkozóján. Kuba és az Egyesült Államok javuló viszonyáról és közeledéséről itt olvashatnak bővebben.

Forrás: AFP/Fred Dufour

A verseny egyik hoszteszével osztja meg győzelmi örömét- és pezsgőjét Lewis Hamilton a F1 kínai futama után. Részletes cikkünk a versenyről.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

A győriek játékos, Heidi Löke dob kapura a macedón csapat játékosa, Andrea Lekic mellett a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott Győri Audi ETO KC - Vardar Szkopje visszavágó mérkőzésen. Győri Audi ETO hazai pályán csupán 27-27-es döntetlent játszott, így a címvédő nem jutott be a hazai rendezésű Final Fourba.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Többszáz fős tömeg harcolt a segélycsomagokért Miskolc Városháza terén,2015 április 7-én. Pedig nem is volt ott mindenki, akinek szüksége lett volna az élelmiszercsomagra. Tudósítónknak többen azt mondták: voltak, akik azért nem tudtak jönni, mert például a hírhedt számozott utcákban élők közül sokaknak egy buszjegyre sincs pénzük, hogy eljöjjön a Városház térre.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Helyszíni riportunk a hírhedt, miskolci számozott utcákról. Valaha 230 család élt itt, 35 négyzetméteres szoba-konyhákban, közülük mostanáig 32 költözött ki. Még a diósgyőri vasgyár utalta ki a dolgozóinak a lakásokat, amiket a rendszerváltozás után minősítettek át szociális bérlakásokká.

Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Május 17-éig látogatható a Múmiavilág kiállítás, amelynek péntek kora délután egy új, a nagyközönség által még sohasem látott szenzációs darabját szállították át a Semmelweis Orvostörténeti Múzeumbból a Magyar Természettudományi Múzeum tárlatára. A világviszonylatban is egyedülálló kiállításon péntektől megtekinthető a híres 19. századi orvos, Arányi Lajos hatéves kisfiának a múmiája, akinek földi maradványait apja éveken keresztül őrizte az íróasztala mellett. Cikkünk a kiállításról.

Forrás: AFP/Max Vetrov

Szürreális kép az újranyitó belogorszki Tajga Szafariparkból. Bár jelenleg a Krím félsziget ellátása több téren hiányt szenved, az állatkertet már nem kell tovább nélkülöznie a lakosságnak.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Idén már kilencedszer tekertek végig szombaton Budapest utcáin a Tweed Run Budapest baráti társaság szervezésében azok a bringások, akik az 1900-as évek elejének korhű ruháiba öltöznek, és az akkori biciklikhez kísértetiesen hasonlító járművökön róják az utakat. Az Origo video beszámolója.

Forrás: MTI/Varga György

A tavaszias idő megérkezésével már csak egy jó kis motorszentelésre volt szükség a szezon biztonságos megkezdéshez. Utóbbiról Sifter Gergő plébános gondoskodott április 11-én Zalakaroson.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Ostorrral csattogtatnak a 6. Böszörményi Csergetés nevű rendezvényen a hajdúböszörményi Bocskai téren, ahol több mint kétszáz hagyományőrző csergetett egyszerre a déli harangszót követően.

Forrás: AFP/Oli Scarff

Az angolok már nem tradícionális öltözékben ápolják a lovas hagyományokat. Egy rendőrnő fényképezi a nézőket a Grand National Festival lóverseny liverpooli fordulóján.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Nem csak Japánban virágzik a cseresznye. A héten beköszöntött Magyarországra az igazi tavaszi időjárás, bizonyítják ezt a cseresznyefa alatt piknikezők az ELTE Füvészkertben megrendezett Szakuraünnepén.