A nap képei március 25-én

Vágólapra másolva!
Az Origo képszerkesztőinek válogatása a nap legjobb és legérdekesebb sajtófotóiból. 
Vágólapra másolva!



Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Kerámiafoglalkozás mélyszegénységben élő gyerekeknek és szüleiknek a Mikula család Hegyalja úti otthonában, Gyöngyöspatán. A Kiscsillag Játszó- és Fejlesztőház, amely 2014-ben indított programot a településen hátrányos helyzetű roma gyerekek felzárkóztatására, mostantól Careamic Játszó- és Fejlesztőházként folytatja tevékenységét.

Forrás: AFP/Louisa Gouliamaki

Harci repülőgépek repülnek át athéni Akropolisz felett, a Függetlenségi napon szervezett katonai parádén.

Forrás: MTI/Sóki Tamás

Érdeklődők nézik az ember nagyságú hímes tojást Pécsen, a Széchenyi téren, a városháza előtt. A tojást Dráva menti festőművészek díszítették, és a horvátországi Kapronca-Körös megye ajándéka Pécs lakóinak és az idelátogató turistáknak.

Forrás: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

A kilövőálláshoz szállítják a Szojuz TMA-16M űrhajót és hordozórakétáját a bajkonuri űrközpontban. A tervek szerint március 28-án bocsátják fel az űrhajót, amellyel Mihail Kornyijenko és Gennagyij Padalak orosz, valamint Scott Kelly amerikai űrhajós utazik a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

Fotó: Bielik István - Origo

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálatának telepén 94 férőhelyen tartják és gondozzák a befogott vagy leadott kutyákat, macskákat. Az itt dolgozók feladata hogy etessék, gyógyítsák, szocializálják az állatokat, és próbáljanak gondos és megbízható örökbefogadókat találni számukra. Ide kattintva képgaléria nyílik!

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Fabio Frustaci

Ferenc pápa az esőben várakozó hívőknek integet pápamobiljából heti általános audienciáján a vatikánvárosi Szent Péter téren.

Forrás: MTI/Balázs Attila

Arany nyílméregbéka (Dendrobates auratus) a Nyíregyházi Állatpark hüllőovijában. A Nyíregyházára érkezett, Közép- és Dél-Amerika esőerdeiben élő parányi békák a világ egyik legmérgezőbb állatai, mivel bőrváladékuk erős méreganyagot tartalmaz. A mérget azonban nem a béka termeli, hanem az általa elfogyasztott mérgező ízeltlábúakból származik, és a bőrében koncentrálódik. A terráriumban tartott állatok tápláléka nem tartalmaz mérgeket, így bőrükben sem halmozódik fel méreganyag.

Forrás: MTI/EPA/Teccjana Zenkovics

A részt vevő országok zászlóit viszik műkorcsolyázó hölgyek a sanghaji műkorcsolya-világbajnokság nyitóünnepségen.

Forrás: AFP/Str

Égő erdő a Conguillo Nemzeti Parkban Chilében.,

Forrás: AFP/Matthias Hiekel

Tom Gloess dinoszaurusz szobrokat takarít a Saurier Őslény Parkban Kleinwelka városban Németországban.