Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Hajdú D. Andrásnak, az Origo fotóriporterének multimédiás riportja is a díjazottak között volt az idei Hégető Honorka-díjon. A Magócsi Márton szerkesztésében készült riport egy nyírségi prostituált zürichi útját mutatja be. A Hégető Honorka-díj műhelymunkáért járó díját az Index Videó szerkesztősége nyerte, mind az öt nevezett anyaguk színvonaláért. 2014-ben tizenegyedik alkalommal osztották ki az előző év legjobb, hátrányos helyzetű társadalmi csoportok problémáit bemutató televíziós és online alkotásait elismerő díjat. 
Vágólapra másolva!

A megosztott fődíjat az Origo Fotó kisfilmjével együtt Boros Krisztina az Éhezők című riportjával, Serdült Szilvia a Mártonka című anyagával kapta. Mindkét riport az RTL Klub Házon kívül című műsorában jelent meg.

Kattintson a képre a riport megtekintéséhez! Fotó: Hajdú D. András - Origo

A legjobb műhelymunkáért járó díjat az Index Videó szerkesztősége kapta, mind az öt nevezett anyaguk magas színvonaláért.

Különdíjat kaptak még az Északi Támpont Közhasznú Egyesület egy mozgássérült szülőkkel élő családot bemutató, a Gaál család története című kisfilmjének alkotói. A hagyományos szerkesztőségeken kívüli munkát elismerő díjat a sajókazai Dr. Ámbédkar Gimnázium médiaprogramja nyerte.

A háromtagú zsűri (Mucsányi Marianna, Baló György és Weyer Balázs) olyan anyagokat díjazott, melyek mozgóképes eszközökkel járultak hozzá releváns társadalmi problémák alapos és sokoldalú megértéséhez.

Kövesse az Origo fotórovatát a Facebookon is!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről