A pusztítástól az újjászületésig - képek a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokról

terrortámadás, terrorizmus, WTC, New York, World Trade center, Világkereskedelmi Központ
Vágólapra másolva!
Tíz éve történt az Egyesült Államok elleni legvéresebb támadás. A stratégiailag fontos épületek elleni öngyilkos merényletekben csaknem háromezer ember vesztette életét 2001. szeptember 11-én.
Vágólapra másolva!

Forrás: AFP/DOD/Cedric H. Rudisill
Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet öngyilkos merénylői négy utasszállító gépet térítettek el, hogy fegyverként használva őket támadást intézzenek az Egyesült Államok stratégiai fontosságú épületei ellen. Kattintson, és nézze meg a támadások helyszíneit!

Forrás: AFP/Doug Kanter
A New York-i Világkereskedelmi Központ elleni támadás megváltoztatta az világ közvéleményének terrorizmusról alkotott képét. Kattintson a fotóra, és nézze meg, hogyan nézett ki Manhattan tíz éve szeptember 11-én!

Forrás: AFP/Getty Images/Mario Tama
Az ikertornyok elleni támadás a nemzetközi terrorizmus jelképévé vált, ezért az épületek helyére méltó emlékművet terveztek a város vezetői. Kattintson a képre, és nézze meg, mi lett tíz év alatt a nagyszabású tervekből!

Forrás: AFP
Az afganisztáni háborút kiváltó 2001-es terrortámadások idején még szinte gyerekek voltak azok az amerikai katonák, akik most, 10 évvel a World Trade Center leomlása után tovább vívják hazájuk harcát az afgán tartományokban. További képekért kattintson a fotóra!