Blokáddal kezdődött, hazaárulózással végződött - Így zajlottak a kormányellenes tüntetések

LMP demonstráció a Parlamentnél, tüntetés, kormányellenes demonstráció
Vágólapra másolva!
Péntek délelőtt kezdődött az LMP demonstrációja, amikor a párt képviselői és szimpatizánsai leláncolták magukat a bejáratokhoz, hogy így tiltakozzanak a kormányzati intézkedések ellen. A résztvevőket - összesen 43 embert, köztük 15 országgyűlési képviselőt - a rendőrök előállították, még a demonstrációhoz csatlakozó Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfőt is. Később mindannyiukat elengedték. A rendőrség által feloszlatott délelőtti demonstráció után az LMP újabb, bejelentett tüntetést tartott a Parlamentnél. A tüntetést a kormány intézkedései ellen hirdették meg, amelyek a szervezők szerint veszélybe sodorják a demokráciát. Eközben a parlament rohamtempóban fogadta el a családvédelmi, az új választási rendszert megalkotó, a felsőoktatási, valamint a pénzügyi stabilitási törvényt pénteken.
Vágólapra másolva!


Fotó: Tuba Zoltán [origo]
A blokádra hivatkozva vitték be a rendőrök az ellenzékieket péntek délelőtt, több képviselőt a lábánál és karjánál fogva tettek rabomobilba. További képekért kattintson!

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Dühös tüntetéssel zárultak a kormányellenes akciók, több ezer ember gyűlt össze a Kossuth téren. További képekért kattintson!