Zámbó Jimmytől az irokézig - a vébé legrosszabb focistafrizurái

Vágólapra másolva!
A játékosok és az edzők mellett még egy szakma képviselői várják türelmetlenül a focivébét, ahol az egész világ láthatja, hogy mire képesek: a fodrászok. Ők azok, akik megalkották annak idején a fölül rövid, alul hosszú Bundesliga-frizurákat, akik merész színekre és fazonokra biztatják a játékosokat, hogy akkor is fel lehessen hördülni, ha éppen semmi nem történik a pályán. Összeszedtük, hogy az idei vébén kiknek sikerült nevetségessé tenni kuncsaftjaikat, és felidéztünk néhány nagy klasszikust.   
Vágólapra másolva!

Alul rövid, fölül hosszabb és hidrogénszőke: Fawzi Chaouchi, az algériai válogatott kapusa ezzel a frizurával tisztelte meg a vébét. A kilencvenes évek technopartijait idéző választás önmagában is szerencsétlen, de a kapus sötét bőrével és markáns vonásaival párosítva még rosszabb.

Forrás: AFP

237801outform.html400350


Ennél sokkal szerencsésebb volt az Afrika-kupán választott megoldás, akkor ugyanis nemes egyszerűséggel kopaszra borotváltatta a fejét.

Úgy tűnik, hogy az algériai csapat valóban csak 2010-ben fedezte fel a szőkítést: Hassan Yebda is ezt a színt választotta. Ő azonban merészen az egész hajára. A fazon is hasonló a kapuséhoz, bár némileg a David Beckham-féle irokéz frizurára is emlékeztet. Yebda nagyon elégedett lehet a fodrászával, mert Facebook oldalán is pontosan ilyen frizurával látható. Valaki majd csak beposztolja neki, hogy a szín a kilencvenes években, a fazon az ezredforduló után ment ki a divatból.

Forrás: AFP

237802outform.html400350


Utoljára bántjuk az algériaiakat: Abdelkader Ghezzal is irokézben nyomul, igaz, ő legalább az eredeti hajszínét megtartotta. Beckham büszke lehet: bár évek óta nem ilyen a haja, sőt, már japán rajongói is lenövesztették ezt a fazont, a vébén még mindig hódít.

Forrás: AFP

237803outform.html400350


A kameruni Rigobert Song sem tudott ellenállni a hajfestéknek: nem csak a rasztáit, hanem a szakállát is kiszőkítette. Song évek óta kitart a raszta mellett, amivel nem is lenne semmi baj, csak ebben a színben körülbelül tíz évvel néz ki öregebbnek valódi koránál.

Forrás: AFP

237804outform.html400350


A szlovák Marek Hamsíknak fiatalsága szolgáltathat mentséget választásához, melyet valószínűleg az MTV nagy sikerű rajzfilmsorozata, a Beavis és Butthead ihletett. A focista kedvenc játékosa a cseh középpályás, Pavel Nedved, ami újabb ígéretes frizurákat sejtet.

Forrás: AFP

237805outform.html400350


A francia Djibril Cissé valószínűleg egyenesen sértőnek találná, ha kimaradna egy ilyen listáról. Legalábbis erre következtethetünk, ha végignézzük eddigi választásait: volt már hidrogénszőke, kopasz, abszrakt mintás, arany és irokéz frizurája is. A lényeg, hogy feltűnő és minél ízléstelenebb legyen. Az idei vébére ezzel a különleges megoldással készült, amely mintha egyesítené az eddig látott focistafrizurákat. Hiába, látszik, hogy Cissé (és fodrásza) nem kezdő ezen a pályán.

Forrás: AFP

237806outform.html400350


Már szóba került Pavel Nedved, a szerb Milos Krasic frizurája némileg őt idézi. Krasic eredetileg egyébként barna és sokáig meg is elégedett eredeti hajszínével. A vébé közeledtével azonban őt is elkapta a tinilány érzés: minél szőkébb és minél hosszabb, annál jobb. Ennek eredménye a képen látható manócska jelleg.

Forrás: AFP

237807outform.html400350

Üde színfolt volt az elefántcsontparti Gervinho: csinos kis fonatok szorosan lefogva egy diszkrét hajpánttal. Gervinho korábban frufruval viselte ugyanezt a frizurát, de mostani, arcból kifésült fazon jobban engedi érvényesülni kivételesen magas homlokát. Pont ezt nem kéne.

Forrás: AFP

237808outform.html400350


A spanyol Carles Puyol hűséges típus: amióta játszik, ugyanezt a fazont hordja, hol kicsit hosszabb, hol kicsit rövidebb változatban. Mondhatnánk, hogy Jim Morrison, de sajnos inkább Zámbó Jimmy. És mindez egy olyan csapatban, ahol a csapattársak némelyike valóban jó fodrászok számait rejtegeti a mobiljában. Puyol helyében nem félnénk elkérni.

Forrás: AFP

237809outform.html400350


Akárhogy is igyekeztek az idei vébén a játékosok, a nagy elődök nyomába nem érhetnek. A német Rudi Völler szőke, göndör fürtjeire például ma is mindenki emlékszik. Igaz, hogy ebben nagy szerepe volt a hetyke bajusznak is, szigorúan néhány árnyalattal sötétebb színben, mint a fürtöcskék.

Forrás: AFP

237810outform.html400350

A nigériai védő, Taribo West sem bízta a véletlenre 1998-ban: fölül két copf, hátul egy, mindez befonva és zöldre festve. Nyilván azzal a céllal készült a frizura, hogy Taribo soha többe ne maradjon ki egyetlen hasonló válogatásból sem. Jelentjük: sikerült.

Forrás: AFP

237811outform.html400350


A brazil Ronaldóra nem elsősorban a haja miatt fogunk sokáig emlékezni, de a 2002-es vébén (és nem csak ott) hordott "hátul semmi, elöl meg egy olyan frufru-féle valami" szintén beleégett az agyakba. A kínzó kérdéssel együtt: vajon miért teszi ezt magával?

Forrás: AFP

237812outform.html400350

Ehhez a frizurához nincs mit hozzáfűzni: a kolumbiai Carlos Valderramát eddig senkinek sem sikerült felülmúlnia. Ő a vébétörténelem legnagyobb (haj)királya.

Forrás: AFP

237813outform.html400350