Hamarosan indul az egyik legnagyobb francia díváról készült filmsorozat

BARDOT S01 Julia De Nunez selection restreinte kevin selection thompson
Bardot (Julia De Nunez )
Vágólapra másolva!
Bardot címmel az ellenállhatatlan díváról, a francia filmművészet mítoszáról szóló új sorozatot tűz műsorára november 29-től a Duna. Az 1950-es évekbe kalauzoló, a felejthetetlen „BB" életéről szóló szériát Danièle és Christopher Thompson anya-fia duó készítette, és olyan szereplők játszanak benne mint Victor Belmondo és Yvan Attal.
Vágólapra másolva!

A november 29-től szerdánként 21 órától látható életrajzi sorozat hat, egyenként nagyjából egyórás epizódja nyomon követi Brigitte Bardot, a jó családból származó, de lázadó fiatal lány életét a háború utáni Franciaországban, 1949 és 1959 között. A szigorú nevelést kapott, mégis táncosnak készülő lányt 15 éves korától 25 éves koráig kíséri a filmsorozat. Láthatjuk házasságát első szerelmével, Roger Vadimmal, akit a sármos Victor Belmondo, Jean-Paul Belmondo unokája alakít.

Legendás filmjeinek kulisszatitkai a díva szemszögéből is megmutatkoznak, szerelmeivel, anyaságának nehézségeivel és a lesifotósok elleni küzdelemmel együtt; felfedve azt, hogy hogyan lett a fiatal nőből örökre „BB", és hogyan szabadított fel éppannyi gyűlöletet, mint imádatot.

A dívát a sorozatban az elsőfilmes Julia de Nunez alakítja. A fiatal színésznő megszólalásig hasonlít a címszereplőre. A szőke, duzzogva vad természetű, a legtöbb férfi fantáziáját megmozgató francia dívát a mindössze 23 éves színésznő számára megtiszteltetés volt eljátszani, hiszen éppen Brigitte inspirálta arra, hogy színésznő legyen.

– jegyezte meg Julia de Nunez egy interjúban.

Bardot (Julia De Nunez ) Forrás: Duna Tv

Brigitte Bardot eleinte nem szerette volna, hogy megfilmesítsék történetét.

A rendezőhöz írt levelében úgy fogalmazott: nem érti miért fontos még mindig a világnak. Pedig a hat résznek már az alcímei is beszédesek: A jó kislány, B.B., La Madrague, A pillangó, Baba, Igazság.

Ezekből áll össze az életrajzi filmsorozat a jó családból származó fiatal lányról, aki megszegi a szabályokat, vállalja vágyait; így anélkül válik ikonjává a nők emancipációjának és az erkölcsök felszabadításának, hogy ezt valaha is állította volna. A francia filmművészet legendájáról szóló sorozat választ ad arra, miért előzte meg kétség kívül a korát, és miért vált már fiatalon halhatatlanná.