Nem a klasszikus horror folytatása, hanem egy családi rajzfilm érdekelte a legtöbb magyar nézőt a hétvégén

Mancs őrjárat: A szuperfilm
Vágólapra másolva!
A Mancs őrjárat: A szuperfilm vitte a legtöbb magyar nézőt a moziba a hétvégén: a gyerekek számára a tévésorozatban megszeretett mentőkutyák második mozis kalandját 37 741-en látták. A hazai mozik eredménye a múlt héthez képest tovább javult (a teljes kínálatban 9,7, a legsikeresebb 10 között pedig 15 százalékos a növekedés), derül ki a Filmforgalmazók Egyesülete friss adataiból.
Vágólapra másolva!

A Mancs őrjárat: A szuperfilm sikere egyúttal azt is jelzi, hogy az idén 50 éves Az ördögűző (amelyet az idén meghalt, Oscar-díjas William Friedkin rendezett) újragondolt "folytatása", azaz Az ördögűző: A hívő nem igazán érdekelte a nézőket. Bár a horrorfilm a megszerezte a második helyet a magyar mozis sikerlistán, az október 12. és 15. között eladott 18 368 jegy kevesebb mint a fele a családi animáció 37 741 fős nézőszámának.

A múlt hétvége nyertese, egy másik horror, a Fűrész X. már a 10 ezres nézőszámot sem érte el, 9 913 eladott jeggyel lett második hétvégéjén a harmadik.

A legutóbbi hétvége legjobban teljesítő 10 filmje közé a családi rajzfilm és az ördögűzős horror mellett két másik friss premier is feljutott. A Dzsungelhajsza című akcióvígjáték 8 871 nézővel lett a hatodik, a Johhny Depp visszatérésével beharangozott Jeanne du Barry - A szerető című kosztümös történelmi film pedig 4 635 eladott jeggyel a nyolcadik.