Itt vannak az Oscar-jelölések - mutatjuk a listát!

AVATAR: LA VOIE DE L'EAU - AVATAR: THE WAY OF WATER - AVATAR 2 (2022) movie cinema filmstill film still science ficton sci-fi Horizontal FILM
AVATAR: LA VOIE DE L'EAU AVATAR: THE WAY OF WATER AVATAR 2 2022 de James Cameron Sam Worthington. COLLECTION CHRISTOPHEL © Walt Disney Studios Motion Pictures - 20th Century Studios - TSG Entertainment - Lightstorm Entertainment science ficton; sci-fi; (Photo by Walt Disney Studios Motion Pictu / Collection ChristopheL via AFP)
Vágólapra másolva!
Riz Ahmed és Allison Williams színészek kihirdették az Oscar-jelöléseket. A legtöbb jelölést, szám szerint tizenegyet a Minden, mindenhol, mindenkor című film kapta. A Nyugaton a helyzet változatlan és A sziget szellemei fértek még fel a dobogóra 9-9 jelöléssel.
Vágólapra másolva!

A legjobb film díjára az Avatar: A víz útja, a Minden, mindenhol, mindenkor, a Nyugaton a helyzet változatlan, A sziget szellemei, A szomorúság háromszöge, a Women Talking, a Tár, A Fabelman család, a Top Gun: Maverick és az Elvis című filmeket jelölték.

A LEGJOBB RENDEZŐ DÍJÁRA A JELÖLTEK: MARTIN MCDONAGH (A SZIGET SZELLEMEI), DANIEL KWAN ÉS DANIEL SCHEINERT (MINDEN, MINDENHOL, MINDENKOR), TODD FIELD (TÁR), STEVEN SPIELBERG (A Fabelman család) ÉS RUBEN ÖSTLUND (Szomorúság háromszöge).

A legjobb színésznő Cate Blanchett (Tár), Ana de Armas (Szöszi), Andrea Riseborough (To Leslie), Michelle Williams (A Fabelman család) és Michelle Yeoh (Minden, mindenhol, mindenkor) közül kerül majd ki. A legjobb színész díjára a jelöltek Colin Farrell (A sziget szellemei), Brendan Fraser (A bálna), Austin Butler (Elvis), Paul Mescal (Aftersun) és Bill Nighy (Living).

Mellékszereplőként a színésznők közül Angela Bassett, Hong Chau, Kerry Condon, Jamie Lee Curtis és Stephanie Hsu, férfiak közül pedig Brendan Gleeson, Barry Keoghan, Ke Huy Quan, Brian Tyree Henry és Judd Hirsch lehet majd Oscar-díjas.

Az amerikai filmakadémia 95. alkalommal odaítélt díjait március 12-én adják át a Los Angeles-i Dolby Színházban.