Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nem igazán érdekli a Feláldozhatók legújabb része a magyar nézőket

Feláldozhatók 4
Vágólapra másolva!
A Feláldozh4tók, azaz a Sylvester Stallone "nyugdíjas" akciósztárokból verbuvált franchise negyedik része még 25 ezer nézőt sem tudott toborozni magának a premier hétvégéjén – derül ki a Filmforgalmazók Egyesülete friss adataiból.
Vágólapra másolva!

Egy újabb franchise film, ami elhasalt a premier hétvégéjén: a Feláldozh4tók szeptember 21. és 24. között csupán 23 124 nézőt érdekelt, ezzel a széria negyedik része csak a második helyet tudta megszerezni a hétvégi magyar mozis toplistán.

Igaz, nem sokkal maradt le a második hete vetített Agatha Christie-adaptáció, a Kenneth Branagh rendezte (és Poirot felügyelőt alakító) Szeánsz Velencében mögött, amely 24 200 eladott jeggyel lett (vagyis maradt) az első a listán.

A harmadik helyen egy újabb folytatás, a Bazi nagy görög lagzi 3. áll 15 487 jeggyel, de ami ennél izgalmasabb: a nemzetközi és magyar viszonylatban egyaránt az év legnézettebb filmje, a Barbie (hazai össznézőszám: 674 999) már csak a 9. helyre fért fel, 5 084 eladott jeggyel.

Greta Gerwig élőszereplős, július 20. óta látható Mattel-moziját már a múlt héten beelőzte a szintén július 20-i premier Oppenheimer, amely akkor a 6. helyen, egy helyezéssel előrébb szerepelt a listán. Christopher Nolan életrajzi filmje csak egy helyet csúszott vissza a legutóbbi hétvégén (azaz most a 7., 7 668-as nézőszámával) , így már két helyezéssel "veri" a Barbie-t (össznézőszámot illetően nem biztos, hogy beelőzi a játékbabás filmet, 10 hét alatt 545 666 nézője volt, azaz a különbség 129 333 eladott jegy, a Barbie javára).

A Filmforgalmazók Egyesülete friss adataiból az is kiderül, hogy a magyar mozik kínálata iránt a mozizásnak kedvező hétvégi esős időjárás ellenére 0,6 százalékkal csökkent az érdeklődés (a legnézettebb 10 film esetében ez magasabb: 7,3 százalékos zuhanást jelentett) – kérdés, hogy a csütörtökön a mozikba érkező amerikai sci-fi Az Alkotó vagy Luc Besson DogMan - A kutyák ura című thrillere képes lesz-e visszacsalogatni a nézőket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről