Kenneth Branagh kísértetekkel kerül szembe a Szeánsz Velencében előzetesében

Szeánsz Velencében
Vágólapra másolva!
A Belfast című drámájáért tavaly forgatókönyvírói Oscar-díjat nyert Kenneth Branagh 2017-ben látott hozzá, hogy sajátos felfogásban adaptálja a krimik királynőjének tartott Agatha Christie Poirot-regényeit. A Gyilkosság az Orient Expresszen és a Halál a Níluson (2022) után idén a mozikba érkezik a kísértetiesebb Szeánsz Velencében, amelynek friss előzetese helyenként az 1930-as évek klasszikus horrorfilmjeit idézi.
Vágólapra másolva!

Kenneth Branagh visszatér Hercule Poirot szerepében – és természetesen rendezőként is. Ezúttal Agatha Christie 1969-es regényét, a Halloween és halált dolgozza fel.

A történet a második világháború után játszódik Velencében, ahol egy előkelő villábanHalloween éjszakáján szellemidézést tartanak. Ide hívják meg a már visszavonult és önkéntes száműzetésben élő Poirot felügyelőt, aki racionális embereként kételyekkel telve érkezik, de még ő is meglepődik, amikor a szellemidéző Joyce Reynolds (Michelle Yeoh) a megidézett kísértet hangján szólal meg.

Poirot nyomozni kezd: vajon valóban léteznek szellemek, vagy csak az est folyamán elkövetett gyilkosságot akarja valaki ezzel az olcsó trükkel leplezni?

A Szeánsz Velencében szeptember 14-én kerül a magyar mozikba. A filmet Kenneth Branagh rendezte, a forgatókönyvet az előző két Poirot-film írója, az Oscar-jelölt (Logan - Farkas) Michael Green írta. A főbb szerepekben pedig Branagh és az idén Oscart nyert Yeoh mellett Kelly Reilly, Jamie Dornan, Tina Fey, Camille Cottin,Tina Fey, Jude Hill, Ali Khan és Riccardo Scamarcio látható.