Tömeges öngyilkosságok Barcelonában

Madarak a dobozban – Barcelona
Vágólapra másolva!
A nagy hollywoodi stúdiók általában a nyári szezonban mutatják be a mozikban a kiemelt produkcióikat, ezzel szemben úgy tűnik, a steamingszolgáltatók ellentétes logika mentén gondolkoznak, a júliusi kínálatot az uborkaszezon jellemzi. Érdekes darabokból azért nem lesz hiány, megismerhetjük a világ legzseniálisabb tolvajának igaz történetét, de mások mellett több brutális horrort, egy sötét disztópiát és egzisztenciális drámát is láthatunk a hónap folyamán.
Vágólapra másolva!

Netflix

Szélhámos rokonok (július 7.)

Egy fiatal bankizgatónak éppen az esküvője napján rabolják ki a pénzintézetét, a srác pedig gyanítani kezdi, a leendő sógorai hajtották végre az akciót. A sztori alapján még egy kifejezetten élvezetes, nyáresti akcióvígjáték is kisülhetne a dologból,

Pierce Brosnan például úgy tűnik, kifejezetten lubickol a szerepben, a korosodó simlis karakter látványosan jól áll neki;

a produkcióban ráadásul olyan sztárok is feltűnnek, mint Michael Rooke vagy Ellen Barkin, a vőlegényt alakító Adam Devine azonban már ebben a kétperces videóban is irritálóan ripacs, nehéz elképzelni, hogy nem teszi szinte élvezhetetlenné a filmet.

Madarak a dobozban – Barcelona (július 14.)

A Madarak a dobozban első része egy kifejezetten izgalmas túlélőhorror, meg merjük kockáztatni, hogy a Netflix egyik legjobb kommersz produkciója volt: a filmben természetfeletti lények öngyilkosságra késztetnek mindenkit, aki rájuk néz, ezért egy anya (Sandra Bullock alakításában) a szemét lefedve próbál eljutni a gyermekeivel egy menedékhelyre. Míg az előző epizód nagyrészt az erdőben játszódott, addig a folytatást – vagyis pontosabban az eredeti egyfajta remake-jét – a spanyolok készítették el és nagyvárosi közegbe, Barcelonába helyezték a cselekményt. További újítás az is, hogy ezúttal egy szekta megpróbál mindenkit arra kényszeríteni, hogy nyissák ki a szemüket és nézzenek szembe a lényekkel.

Az előzetes alapján bizarr halálesetekből nem lesz hiány, az új helyszín is izgalmasnak ígérkezik, így a júliusi streamingkínálatból egyértelműen ezt a filmet várjuk a legjobban.

Tyrone klónja (július 21.)

Három pitiáner bűnöző összetűzésbe kerül egy rivális bandával és egyiküket fejbe lövik, másnap azonban a férfi a legnagyobb meglepetésére sértetlenül ébred a saját ágyában. A trió megpróbál utánajárni, miként lehetséges mindez, és egy föld alatti, kormányhoz köthető összeesküvésre bukkannak.

A Tyrone klónja jól érzékelhetően a hetvenes évek úgynevezett blaxploitationjait, azaz a kifejezetten a fekete közönség számára készített B-kategóriás filmeket idézi,

más kérdés, hogy az említett alkotások tempósak és lendületesek voltak; a Netflix produkciója ezzel szemben kétórás, márpedig rendezői zseninek kell lenni ahhoz, hogy ez a stílus ilyen hosszú játékidőt elbírjon. A főszerepben Jamie Foxx, Teyonah Parris és John Boyega látható, de Kiefer Sutherland is feltűnik az akcióvígjátékban.