Az Oscar-díjas Jessica Chastain elmondta, miért sztrájkolnak az amerikai színészek

Elit játszma (Jessica Chastain)
Vágólapra másolva!
A Csillagok között, A segítség, az Az és az Elit játszma sztárja, a Tammy Faye szemeiért tavaly a legjobb női főszereplő Oscar-díját elnyert Jessica Chastain ritkán posztol a közösségi média olyan felületein, mint az Instagram. Most is okkal tette közzé friss bejegyzését, amelyben elárulta, miért tartja fontosnak a mintegy 160 ezer hollywoodi művészt tömörítő SAG-AFTRA (Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists) általános sztrájkját.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt az Origo is megírta, két hete sztrájkba léptek a hollywoodi színészek, csatlakozva a május óta jobb munkakörülményekért harcoló forgatókönyvírókhoz.

Az Oscar-díjas Jessica Chastain most az általános filmipari munkabeszüntetés keretében szervezett tüntetések képeit megosztva egy Instagram-posztban világított rá, szerinte miért fontos a színészek sztrájkja.

– írja posztjában a színésznő.

Ekkora méretű, a jobb feltételek követelését célzó munkabeszüntetésre utoljára 1960-ban volt példa Hollywoodban, akkor a színészek sztrájkját a későbbi amerikai elnök, Ronald Reagan vezette, a színészcéh elnökeként.