Ferenc pápát bátornak tűnő kérdésekkel bombázzák, az HBO ostoba transzvesztitával érzékenyít

Vágólapra másolva!
Mint tűt a szénakazalban, olyan nehéz érdekes filmeket találni a streaming-szolgáltatók áprilisi kínálatában, hiszen míg az HBO Max két magyar produkcióval rombolja a hazai filmgyártás renoméját, addig a konkurenciáik levitézlett sztárokkal forgatnak langyos drámákat. Készült azonban egy - legalábbis az ötlet szintjén - izgalmasnak tűnő dokumentumfilm Ferenc pápáról, láthatjuk végre az Igazából szerelem-ből ismerős Bill Nighy méltán Oscar-jelölt alakítását és vérengzésből sem lesz hiány – legyen szó viking harcosokról vagy a francia hatóság és alvilág összecsapásáról.
Vágólapra másolva!

Netflix

Chupa (április 7.)

Egy kisfiú a családjával Mexikóba látogat a nagypapájához, az elhagyatott farmon pedig egy furcsa, kutyaszerű szárnyas lénybe botlik. Hamar összebarátkoznak, de kiderül, az aranyos állatot néhányan nagyon szeretnék levadászni. Az előzetes alapján

olyannak tűnik a film, mintha Taika Waititi új környezetbe ültetve feldolgozta volna a Szörnyecskék-et, csak ebben a fura szerzet nem tör a gazdája életére. Reményre ad okot, hogy az alkotás producere Chris Columbus, a Reszkessetek, betörők! és a Harry Potter és a bölcsek köve rendezője, így egy klasszikus, manapság hiánycikknek számító családi kalandfilm is kisülhet belőle.

A kisfiú ellenlábasát egyébként Christian Slater játssza, ha másért nem, miatta megérheti a rászánt időt.

Az utolsó királyság: A hét király halála (április 14.)

Bernard Cornwell Anglia születését és a kilencedik-tizedik század viking-háborúit bemutató könyvsorozata szép sikereket ért el, nem különben az ez alapján a BBC és a Netflix által készített – és az etyeki Korda Stúdióban forgatott – öt évadot megélt televíziós széria. Az alkotók úgy döntöttek, hogy bár tavaly nagyjából elvarrták a szálakat, még egy egész estés filmmel megfejelik a történetet.

Az utolsó királyság: A hét király halála igencsak látványosnak tűnik és a harci jelenetek során szemlátomást nem spóroltak a vérrel sem.

Más kérdés, hogy vajon a sorozat előzetes ismerete nélkül is élvezhető lesz-e a produkció.

Útikönyv a szerelemhez (április 21.)

Egy karrierista nő, miután szakít a barátjával, a munkahelye Vietnámba küldi, ahol megismerkedik egy helybéli férfival, aki megváltoztatja a világlátását.

A Rachael Leigh Cook főszereplésével készült romantikus filmben csak úgy röpködnek az olyan ezoterikus baromságok, minthogy egy turista csak el akar menekülni az élet elől, ellenben egy utazó meg akarja tapasztalni azt.

Azok számára, akik rajonganak az Ízek, imák, szerelemek és más gejl szerelmes filmekért vagy minden reggelüket a horoszkópjuk elolvasásukkal kezdik, megtalálhatják a számításukat, jóízléssel azonban letehetetlen ajánlani ezt a limonádét.

Lapozzon, cikkünk a következő oldalon folytatódik!