Will Smith pofonja miatt válságstábbal készülnek az Oscar-gálára

94th Annual Academy Awards - Show film award celebrity TOPSHOTS Horizontal
US actor Will Smith (R) slaps US actor Chris Rock onstage during the 94th Oscars at the Dolby Theatre in Hollywood, California on March 27, 2022. (Photo by Robyn Beck / AFP)
Vágólapra másolva!
A váratlan események kezelésére felállított "válságstábbal" is készül az idei Oscar-díjátadóra a filmakadémia - közölte csütörtökön Bill Kramer, az amerikai filmakadémia vezetője.
Vágólapra másolva!

Kramer azt is elmondta, hogy a stáb "számos forgatókönyvet" készített a 95. Oscar-gálára, amelyet helyi idő szerint március 12-én, vasárnap rendeznek meg Los Angelesben. A műsor házigazdája Jimmy Kimmel lesz.

A filmakadémia idén azért döntött egy válságstáb bevetése mellett, mert tavaly készületlenül érte, amikor Will Smith az élő adásban felpofozta Chris Rockot, a gála házigazdáját.

Smith azzal magyarázta tettét, hogy a műsorvezető ízléstelen tréfát sütött el a felesége, Jada Pinkett Smith rovására. A pofozkodó színészt tíz évre kitiltották a filmakadémia minden rendezvényéről.

Will Smith pofonja Forrás: AFP/Robyn Beck


Kramer a Time magazinnak azt is elmondta: bíznak Kimmel gazdag műsorvezetői tapasztalatában, úgy gondolják, képes kezelni a váratlan szituációkat is.

A február elején az Oscar-jelöltek számára rendezett fogadáson Janet Yang, a filmakadémia elnöke elismerte, hogy a testület nem reagált megfelelően a Smith-ügyre.