A filmakadémia vizsgálatot indít Will Smith ellen

94th Annual Academy Awards - Show film award celebrity TOPSHOTS Horizontal
US actor Will Smith accepts the award for Best Actor in a Leading Role for "King Richard" onstage during the 94th Oscars at the Dolby Theatre in Hollywood, California on March 27, 2022. (Photo by Robyn Beck / AFP)
Vágólapra másolva!
Az amerikai filmakadémia, amelynek 94. Oscar-díjátadó gáláját vasárnap több mint 15 millióan látták, vizsgálatot ígért Will Smith pofozkodásának ügyében. 
Vágólapra másolva!

A díjátadón Will Smith kapta meg a legjobb színész Oscar-díját a Richard király című életrajzi filmben nyújtott alakításáért. A színész azonban röviddel korábban azzal sokkolta a Dolby Színházban ülő több mint 3000 fős közönséget és a tévénézőket, hogy a műsor egyik szereplőjét, Chris Rockot felpofozta, mert a humorista a felesége, Jada Pinkett Smith rovására sütött el egy ízléstelen viccet.

A díjátadót szervező amerikai filmakadémia hétfőn elítélte Will Smith viselkedését, és bejelentette, hogy vizsgálatot indít az ügyben.

Will Smith Forrás: AFP/Robyn Beck

A Los Angeles-i rendőrség már vasárnap közölte, hogy mivel Chris Rock nem tett feljelentést, nem indítanak eljárást az ügyben.

A díjátadó Smith akciójáig könnyed hangulatban folyt, Will Packer producernek sikerült feltornásznia a tavalyi tízmillió alatti nézőszámot 15,36 millióra.

Azonban a több mint 50 százalékos növekedés is csak az Oscar-történet második legalacsonyabb nézőszámához volt elég.

A filmakadémia több tagja, köztük Marshall Herskovitz forgatókönyvíró-producer és Whoopi Goldberg, a filmakadémia kormányzói testületének tagja is arról beszélt hétfőn, hogy konzekvenciái lesznek Smith cselekedetének.

Goldberg azonban leszögezte, hogy Oscar-díját nem fogják elvenni.


A hollywoodi színészcéh (SAG) szintén "elfogadhatatlannak" bélyegezte a történteket, és jelezte, hogy az ügyben kapcsolatba lépett a filmakadémiával és a műsort közvetítő ABC csatornával.