Vágólapra másolva!
A január 19-én kezdődő Sundance Filmfesztiválon 23 ország 101 játékfilmjét vetítik - jelentették be az Utah állambeli független filmfesztivál szervezői.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb észak-amerikai független filmmustraként számon tartott fesztivált a nyolcvanas években Robert Redford alapította. A 2023-as fesztivált január 19-29. között rendezik Park Cityben. A fesztiválra minden évben számos filmsztár és hollywoodi rendező látogat el.

A jövő évi mustrára Anne Hathaway, Cynthia Erivo, Emilia Clarke, Chiwetel Ejiofor és Gael García Bernal is elkíséri új produkcióját.


A programban szereplő játékfilmek közül 16 alkotást rendezett elsőfilmes, közülük hét nő. A dokumentumfilmes mezőnyben 16 produkciót rendezett elsőfilmes, közülük 14 a nő - mondák el a szervezők.

Az idei Sundance fődíját a Nanny (Dada) című természetfeletti thriller, Nikyatu Jusu Sierra Leone-i származású amerikai rendezőnő első egészestés játékfilmje nyerte.

A pandémia miatt a januári fesztivált csaknem teljes egészében online rendezték meg, a díjazottakat is egy virtuális gálán jelentették be. A kis költségvetésű, független filmek számára fontos ugródeszkát jelent a fesztivál.