A lány, aki hónapokig nem evett semmit, meg filmek, amelyektől gyomorrontást lehet kapni

Barbár
Vágólapra másolva!
A Netflix megkezdte a karácsonyi szezont és két vödörrel önti a giccset a nyakunkba, míg a Disney+ elhozta végre az év egyik legnagyobb visszhangot kiváltó horrorfilmjét. Nem csak utóbbi jelenthet kellemes meglepetést a következő hónapban: Val Kilmer egy különleges dokumentumfilmben szinte levetkőzik lelkileg a kamerák előtt, izgalmas részleteket tudhatunk meg a Mars kutatásának elmúlt két évtizedéből és az ezredforduló két levitézlett tinisztárja is ismét főszerepben látható. Összegyűjtöttük, hogy milyen filmeket lehet megnézni novemberben Magyarországon a streamingszolgáltatóknál.
Vágólapra másolva!

Netflix

Enola Holmes 2 (november 4.)

A 2020-ban, szintén a Netflixen debütált Enola Holmes egy felejthető krimi volt, amelyben Sherlock Holmes húga az eltűnt édesanyját keresi, miközben egy politikai összeesküvést is leleplez. Némi rajongótábora azonban mégis lett a tiniregényből készült produkciónak, ezért az első részt is jegyző Harry Bradbeer elkészítette a folytatást, amelyben a lány immáron hivatásos nyomozóként göngyölíti fel egy eltűnt lány ügyét. A címszerepben Millie Bobby Brownt láthatjuk, aki a Stanger Things-ből lehet ismerős – ő alakította a sorozat egyik központi karakterét, Tizenegyet –, Sherlock Holmest pedig Henry Cavill formálja meg.

Karácsonyi románc (november 10.)

A kilencvenes és a kétezres évek egyik legsikeresebb tinisztárjáról, Lindsay Lohanről régóta elsősorban a botrányai miatt hallhattunk,

komolyabb szerepben nem is láthattuk a 2013-as – Bret Easton Ellis forgatókönyve alapján készült – borzalmas Vétkek völgye óta. És bár nyilvánvalóan a Karácsonyi románc sem fogja egy csapásra feltámasztani Lohan karrierjét, de talán ismét némi reflektorfényt kap. A történetben a színésznő egy fiatal és gazdag örökösnőt játszik, aki az eljegyezése pillanatában síbalesetet szenved és amnéziás lesz. Egy fiatal szállodatulajdonos talál rá, és miközben a fogadójában ápolja, egymásba szeretnek.

Sokat elárul a produkcióról, hogy az előzetes láttán az alkotók kimagaslóan viccesnek találták azt a jelenetet, amelyben a főszereplőnő annyira megijed egy mormota látványától, hogy majd hanyatt vágódik.

Ezek után el sem merjük képzelni, hogy milyenek lehetnek az átlagos poénok a filmben.

The Wonder (november 16.)

A XIX. századi Írországban játszódó misztikus történetben egy nővérnek meg kell vizsgálnia egy fiatal lányt, akinek kutya baja, annak ellenére, hogy már hosszú hónapok óta nem evett – és mondanunk sem kell, nem a manapság divatos időszakos böjt kedvéért teszi.

A gyermek szülei és orvosa szerint isteni csodáról van szó, mások szélhámosságot kiállítanak. A forgatókönyv A szobá-t is jegyző Emma Donoghue írónő regénye alapján készült, a film rendezője pedig Sebastián Lelio, aki 2018-ban elnyerte a legjobb idegen nyelvű alkotásért járó Oscart az Egy fantasztikus nő című drámájával, így nem kizárt, hogy a The Wonder is feltűnik majd a következő fesztiválszezonban.

Lapozzon, cikkünk a következő oldalon folytatódik!