Vámpírmészárlás, szado-mazo szex és vadiúj Csillagok háborúja augusztusban

Nappali műszak
Vágólapra másolva!
A Netflix katonásan gyártja a gyengének tűnő produkciókat, de akad ígéretesnek tűnő film az augusztusi kínálatukban. A Disney Plus alá tartozó Hulu új Predator-folytatással jelentkezik, de egy animációs Csillagok háborúja-epizódot is bemutatnak, míg az HBO Max elhozza Woody Allen, valamint a Taxisofőr írójának legfrissebb filmjeit. A teljesség igénye nélkül szemezgettünk az augusztusban a különböző streaming-szolgálatatókon debütáló legérdekesebb bemutatókból.
Vágólapra másolva!


Netflix

Wedding Season (augusztus 4.)

Egy indiai-amerikai lányt folyamatosan azzal piszkálnak a szülei, hogy még mindig hajadon, ugyanakkor ők már ki is szemelték neki a jövendőbelijét és végül a lány a szülői nyomás hatására belemegy abba, hogy egy nyáron keresztül randevúzzon a férfival – aki szintén nem tervez házasodni, így a fiatalok elhitetik a szülőkkel, hogy együtt vannak. Persze, a megjátszott románcból végül igazi érzelmek születnek.

Az előzetes alapján a Wedding Season egy teljesen átlagos romantikus vígjáték, ami nem meglepő, hiszen Tom Dey rendező jegyezte a hasonló műfajú, szintén felejthető Anyám nyakán-t is Matthew McConaughey-val és Sarah Jessica Parkerrel. A főszerepben a Pí élete sztárját, Suraj Sharmat láthatjuk, míg a lányt Pallavi Sharda formálja meg, aki egyebek mellett a 6 Oscarra jelölt Oroszlán című drámában tűnt fel.

13: The Musical (augusztus 12.)

A koratinédzser Evan Goldman a szülei válása után New Yorkból egy apró kisvárosba költözik és miközben próbál beilleszkedni a számára szokatlan miliőbe és az új iskolába, valamint barátokat találni, egyre inkább közeledik a tizenharmadik születésnapja, amely a zsidó vallásban a Bar-micvó, azaz a férfivá válás ünnepe – a jeles alkalomból pedig szeretné megrendezni a lehető legmenőbb bulit.

Egy musicalbe csomagolt felnövéstörténetről van tehát szó, amelyet a Britney Spears-féle Álmok útján, valamint a High School Musical: The Musical televíziós sorozatváltozatának több epizódját jegyző Tamra Davis rendez. Az előzetes alapján a tinédzser lányok rajongani is fognak érte, a töménytelen szirup azonban valószínűleg mindenkinek alaposan megfekszi majd a gyomrát, aki nem tartozik a célközönségbe.

Nappali műszak (augusztus 12.)

A Netflix legígéretesebb produkciójában Jamie Fox és Snoop Dogg Amerikát járva vámpírokra vadászik, majd bevesznek a csapatukba egy fiatal, félénk srácot (Dave Franco), akinek az ügyetlenkedése jelenti majd valószínűleg a humorforrást két mészárlás között.

Az előzetes alapján a készítők igencsak olcsó digitális effektusokkal éltek, de az akciók dinamikusnak tűnnek – s ha így lesz, akkor nem véletlenül, a filmet ugyanis az a J.J. Perry rendezte, aki korábban a John Wick-filmek verekedős és lövöldözős jeleneteit koordinálta. A Nappali műszak sikere vagy bukása valószínűleg azon múlik majd, mennyire veszik komolyan magukat a készítők: az eddigi képsorok alapján abszolút lehetséges, hogy egy rendkívül élvezetes, régi blaxploitationöket – azaz a fekete szereplőket felvonultató, harsány B-filmeket – idéző vicces és véres horror-komédia sül ki belőle sok-sok rapzenével és frappáns egysorosokkal.

Look Both Ways (augusztus 17.)

Közvetlenül a főiskolai diploma megszerzése előtt Natalie egyéjszakás kalandba keveredik egy férfival és innentől kezdve az élete párhuzamos valóságokba torkollik: az egyikben a terhességi tesztje pozitív lesz, a szülővárosában marad és családanya lesz, a másikban nem lesz várandós és a sorsa az eredetileg megálmodott mederben folyik tovább, azaz Los Angelesbe költözik és művészeti karrierbe kezd. Az izgalmas narratíva akár érdekes is lehet, ha nem fullad Coelho-színtű gondolatokba. A főszerepben mindenesetre a Riverdale című sorozat sztárját, Lili Reinhartot láthatjuk.

The Next 365 Days (augusztus 19.)

Még ki sem hevertük a végtelenül szexista, olcsó és nevetséges 365 nap tavasszal bemutatott második részét, de máris a nyakunkon az újabb folytatás. Az előző epizód végén bár a főszereplő maffiavezérnek agyonlövik a szerelmét, mindez nem akadályozza meg a készítőket, hogy további dollárkötegek reményében tovább szőjék a ponyvasztorit, sőt, még az is lehet, hogy a nő is visszatér, a stáblistán legalábbis előkelő helyen szerepel a neve.

Mint az a promóciós videóból kiderül, minőségi ugrásra nem számíthatunk, teleregényeket idéző képi világ és olcsóság, papírízű és nevetséges párbeszédek jellemzik majd az új részt is garantáltan.

Me Time (augusztus 26.)

Egy férfi főállású apaként neveli a gyerekeit, miközben a felesége befutott építészként fenntartja a családot, azonban amikor az asszony a gyerekekkel a tavaszi szünetben vakációra indul és a férfi egyedül marad otthon, úgy dönt, végre kirúg a hámból és összecsődíti a régi barátait, hogy bulizzanak egy hatalmasat.

Mark Wahlberg és Kevin Hart párosa ígéretes is lehetne, de ha a legtöbb vígjáték-előzeteshez hasonlóan ezúttal is lelőtték a legtöbb poént kettő percben, akkor nem sok jóra számíthatunk: egy-egy megmosolyogtató pillanatot leszámítva félő, hogy hatásvadász és fárasztó poénokkal operálnak majd.

Az Adam Sandler vagy éppen Rob Schneider főszereplősével készült hasonló vígjátékok kedvelői ellenben megtalálhatják a számításaikat.

Lapozzon, cikkünk a következő oldalon folytatódik!