Életrajzi film készül Amy Winehouse-ról

Ma lenne 33 éves Amy Winehouse! Íme, 5 trend, amit tőle tanultunk! trend
Vágólapra másolva!
Életrajzi film készül Amy Winehouse fiatalon elhunyt angol énekesnőről, rendezője Sam Taylor-Johnson lesz, aki A szürke ötven árnyalatá-t is jegyzi.
Vágólapra másolva!

A film, amelynek várhatóan Back to Black lesz a címe, az énekesnő - Taylor-Johnson közeli barátja - híressé válását és tragikus halálát dolgozza fel - értesült a The Guardian.

Úgy tudni, a forgatókönyv már kész, a szereplőválogatás elkezdődött. A film az énekesnő hagyatékkezelőinek teljes támogatásával készül, beleértve Mitch Winehouse-t, Amy édesapját, aki nyíltan bírálta Asif Kapadia 2015-benkészült, Oscar-díjas dokumentumfilmjét, az Amyt.


A család először 2018-ban kezdett dolgozni a projekten Alison Owen és Debra Hayward producerekkel. Akkor úgy tervezték, hogy a film bevételeivel az Amy Winehoue Alapítványt fogják támogatni.

- írta közleményében az édesapa.

Amy Winehouse Forrás: AFP/Ed Jones

2015-ben már szó volt egy életrajzi filmről, melynek Noomi Rapace lett volna a főszereplője, de az nem valósult meg.

Taylor-Johnson első játékfilmje a Nowhere Boy című Lennon-dráma volt, ezután vitte vászonra A szürke ötven árnyalatát. A film kasszasiker lett, több mint 560 millió dollárt hozott világszerte, de a legrosszabb rendezőnek járó Arany Málnára is jelölték érte.


Winehouse 2003-as debütáló albumával, a Frankkel tört be az élvonalba, 2006-ban a Back to Black című lemezzel lett világhírű, Grammy-díjat is kapott érte. Alkoholmérgezésben halt meg 2011-ben, 27 éves korában.