Vádat emeltek Kevin Spacey ellen szexuális zaklatásért

Kevin Spacey és Robin Wright a House of Cardsban
Vágólapra másolva!
A kétszeres Oscar-díjas Kevin Spacey-t négyrendbeli szexuális zaklatással és egy rendbeli "beleegyezés nélküli szexuális tevékenységre való kényszerítéssel" vádolja a brit ügyészi hivatal – adta hírül a BBC.
Vágólapra másolva!

A büntetőeljárásról szóló határozatot ma ismertette az Egyesült Királyság ügyészségi hivatala (CPS), amely már több mint egy éve vizsgálja a rendőrség nyomozati aktáit.

– mondta el az ügyészség sajtótájékoztatóján Rosemary Ainslie, a CPS bűnügyi osztályának vezetője.

Mint arról az Origo is beszámolt, Spacey-t először 2017 őszén vádolta meg Anthony Rapp szexuális zaklatással. Rapp szerint 1986-ban (amikor Rapp mindössze 14 éves volt) Spacey meghívta egy partira, ahol később, miután a többi vendég távozott, az ágyra lökte és fogdosni kezdte fiatalkorú kollégáját.

Kevin Spacey és Robin Wright Kártyavár c. sorozatban Forrás: Netflix

Később az egyik legnevesebb brit színház, az egykor Spacey vezetése alatt álló londoni Old Vic 20 alkalmazottja számolt be a sztár zaklatásáról, de olyan nagy nevű sztár is csatlakozott a Spacey ellen felhozott vádakhoz, mint Guy Pearce.

Spaceyt még 2017 végén elküldték a Kártyavár című sorozatból, de Ridley Scott is kivágta a már a botrány kitörésekor leforgatott A világ összes pénzecímű filmjéből. A kétszeres Oscar-díjas (Közönséges bűnözők, Amerikai szépség) Spacey karrierje azóta lényegében véget ért.