Ez lesz a friss Oscar-díjas Jessica Chastain új filmje

94th Annual Academy Awards - Vanity Fair Party - Arrivals film award celebrity Horizontal
US actress Jessica Chastain holds the award for Best Actress in a Leading Role for her performance in "The Eyes of Tammy Faye" as she attends the 2022 Vanity Fair Oscar Party following the 94th Oscars at the The Wallis Annenberg Center for the Performing Arts in Beverly Hills, California on March 27, 2022. (Photo by Patrick T. FALLON / AFP)
Vágólapra másolva!
Az idei Oscar-díjas Jessica Chastain The Forgiven című filmjét is vetítik a júniusi Sydney-i Filmfesztiválon - jelentették be a szervezők.
Vágólapra másolva!

Az ausztrál szervezők a pandémia után ismét közönség részvételével megrendezett filmfesztiválra készülnek. A mustrát június 8. és 19. között tartják meg. A programból egyelőre 22 produkciót hoztak nyilvánosságra.

Ezek között szerepel a Jessica Chastain és Ralph Fiennes közreműködésével forgatott The Forgiven.

A Marokkóban, az Atlasz-hegységben játszódó film egy véletlen baleset hatását vizsgálja a helyi muszlimok és egy nagy villában tartott házibuli nyugati látogatóinak életére.

Jessica Chastain Forrás: AFP/Patrick T. Fallon


A fesztiválon Charlotte Gainsbourg The Passengers of the Night című filmjét is vetítik. Az ausztrál produkciók közül pedig a Keep Stepping című táncfilm, a horrort a közösségi médiával ötvöző Sissy, a Six Festivals című zenés film és a The Plains című bensőséges portré is helyet kapott a programban.

- számolt be róla a Variety.com.

A válogatásban a Sundance dokumentumfilm-szekciójában a rendezői díjat elnyerő A House Made of Splinters című ukrán alkotás is szerepel, amely egy olyan intézményt mutat be, ahol átmenetileg otthonra találnak a gyerekek, míg válófélben lévő szüleik a gyermekelhelyezésért harcolnak egymással.


A Sydney-i Filmfesztivált 2020-ban csak online tudták megrendezni a pandémia miatt. Tavaly a koronavírus-járvány újabb hullámai miatt végül több halasztás után novemberben tartották meg.