Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az amerikai producerek céhe is kiosztotta jelöléseit, ezekből kerülhetnek ki az Oscar-nyertesek

1204 Lee Isaac Chung Minari Steven Yeun Sundance 2020 US Dramatic Competition still Steven Yeun appears in Minari by Lee Isaac Chung, an official selection of the U.S. Dramatic Competition at the 2020 Sundance Film Festival. Courtesy of Sundance In
Steven Yeun appears in Minari by Lee Isaac Chung, an official selection of the U.S. Dramatic Competition at the 2020 Sundance Film Festival. Courtesy of Sundance Institute. All photos are copyrighted and may be used by press only for the purpose of news or editorial coverage of Sundance Institute programs. Photos must be accompanied by a credit to the photographer and/or 'Courtesy of Sundance Institute.' Unauthorized use, alteration, reproduction or sale of logos and/or photos is strictly prohibited.
Vágólapra másolva!
Az Amerikai Producerek Céhe (PGA) egy héttel az Oscar-jelölések bejelentése előtt közzétette díjjelöltjeinek listáját: a legjobb film-kategóriában A nomádok földje és a Minari is esélyes.
Vágólapra másolva!

A producercéh filmes fődíja általában jó előjelzője az Oscarnak: indulása óta a legjobb film Oscar-díját elnyerő 31 film közül 21 alkotást a PGA is kitüntetett ebben a kategóriában a díjával.

A céh hétfőn közzétett listáján a legjobb film díjjelöltjeinek mezőnyében jelölt tíz produkció között szerepel a díjszezon két favoritja, Chloé Zhao A nomádok földje című road movie-ja és Lee Isaac Chung filmje, a Minari, amely egy Amerikában letelepedő koreai család portréját vázolja fel.

A kategória további jelöltjei között van a Judas and the Black Messiah, a One Night in Miami, az Ígéretes fiatal nő, a Ma Rainey - A blues nagyasszonya, a Borat utólagos mozifilm, a Mank, A chicagói 7-ek tárgyalása és a Sound of Metal.

Idén számos olyan film került a jelöltek közé, amelyet a pandémia miatt moziban nem is játszottak, valamelyik streamingszolgáltató kínálatában debütált. A filmek felét forgalmazták a Netflixen vagy az Amazon szolgáltatásán.

A PGA díjait virtuális ceremónia keretében március 24-én, egy hónappal az Oscar-gála előtt adják át.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről