Anthony Hopkins "ázsiai Oscar-díjat" kapott a 84. születésnapjára

Hannibal Lecter
le silence des agneaux the silence of the lambs 1991 real Jonathan Demme Anthony Hopkins. COLLECTION CHRISTOPHEL © Strong Heart/Demme Production
Vágólapra másolva!
Az apa című francia-angol filmdráma nyerte el a legjobb nemzetközi film kategóriában idén első ízben odaítélt díjat Kína legjelentősebb filmmustráján, a pénteken zárult hsziameni Arany Kakas és Száz Virág Fesztiválon.
Vágólapra másolva!

Az Anthony Hopkins főszereplésével forgatott 2020-as produkció négy másik filmmel, a Perzsa nyelvleckék című orosz-fehérorosz háborús drámával, a Pinocchio című amerikai-mexikói zenés animációs fantasyvel, A farkasok népe című ír-angol-francia animációs kalandfilmmel és a Happy Old Year (Boldog Óévet!) thaiföldi filmdrámával versengett az újonnan létesített elismerésért. A negyvenéves fesztivál történetében első ízben díjaztak külföldi produkciót.

A zsűri Island Keeper (A sziget őrzői) című, valós tényeket feldolgozó kínai filmdrámáját találta a legjobbnak, a legjobb rendező díját a Cliff Walkers (Sziklajárók) című történelmi kémthriller rendezője, Csang Ji-mou nyerte el.


A Variety.com című hollywoodi filmes szaklap szerint a szervezők azt szeretnék, ha a hsziameni Arany Kakas Fesztivál venné át a tajvani Arany Ló Fesztivál mint az "ázsiai Oscar" helyét.