Jessica Chastain és társnői brutális akciókkal mentik meg a világot

355
Vágólapra másolva!
A Simon Kinberg rendezésében készült 355-ben négy titkosszolgálat négy ügynöknője áll össze, hogy megmentsék a világot.A Jessica Chastain, Diane Kruger, Penélope Cruz, Lupita Nyong'o és Bingbin Fan főszereplésével készült kémthriller előzetese hemzseg az olyan akciójelenetektől, amelyek a gyengébbik nem brutálisan kemény oldalát mutatják be.
Vágólapra másolva!

A tervek szerint 2022. január 13.-án érkezik a magyar mozikba a 355 című női kémthriller, amelyet az X-Men- és Deadpool-filmek mögött is álló Oscar-jelölt producer (Mentőexpedíció) és forgatókönyvíró, Simon Kinberg rendezett.

Az öt különböző nemzetiségű A-kategóriás színésznőt egy filmben összeverbuváló 355-ben rossz kezekbe kerül egy szupertitkos tömegpusztító fegyver. A CIA különleges ügynöke, Mace Brown (Jessica Chastain), úgy dönt, maga köré gyűjti a legprofibb kémeket, és velük együtt száll szembe az világméretű háborút kirobbantani készülő ellenséggel: beszervezi a német ügynök Marie-t (Diane Kruger), az MI6 egykori számítógépes szakértőjét, Khadijah-t (Lupita Nyong'o), az MI6, valamint Gracielát (Penélope Cruz), a kolumbiai hírszerzés pszichológusát.

A nemzetközi, Párizstól Sanghajig tartó küldetésbe később egy rejtélyes kínai kommunista ügynök, Lin Mi Sheng (Bingbin Fan) is bekapcsolódik.

A női kémfilm ötlete a főszerepet játszó, kétszeres Oscar-jelölt Chastaintől származik, ő kereste meg a filmtervvel Kinberget, és ő a 2017 óta dédelgetett 355 egyik producere is. Diane Kruger helyett eredetileg Marion Cotillard szerepelt volna a filmben, de ő a 2019-es forgatás előtt nem sokkal kihátrált a produkcióból.