Filmes karrierbe kezd II. Margit dán királynő

Demenciában szenved a dán királynő, II. Margit férje, Henrik herceg
Queen Margrethe II of Denmark (R) and her husband, Prince Henrik, walk in front of Zagreb Cathedral, in Zagreb, on October 22, 2014. The Royal couple is on a four-day visit to Croatia. AFP PHOTO/STRINGER / AFP PHOTO / STR
Vágólapra másolva!
Produkciós tervezőként dolgozik II. Margit dán királynő Bille August új filmjén, amelyet a rendező Karen Blixen utolsó regénye nyomán forgat a Netflix számára.
Vágólapra másolva!

Az Ehrengard - Egy csábítás története című könyv alapján születő film egy mesebeli királyságban, Babenhausenben játszódik.

Az 1972-ben trónra lépett II. Margit mögött gazdag művészi pályafutás áll már: illusztrálta A Gyűrűk Ura dán kiadását és alkotásaiból több kiállítás is nyílt.

2009-ben A vadhattyúk című Andersen-filmadaptációnak ő volt a produkciós tervezője, akárcsak 2000-ben A hókirálynő című szintén Andersen mese alapján készült rövidfilmnek - emlékeztetett a The Guardian brit napilap honlapja.

II. Margit Forrás: AFP/Str


II. Margit az új filmről kiadott közleményében hangsúlyozta: Karen Blixen történetei mindig felvillanyozzák, és nagyon örül, hogy részese lehet ennek a munkának. "A dekupázsok és a jelmezek megalkotásakor igyekeztem értelmezni Blixen fantasztikus univerzumát és alig várom, hogy Ehrengard meséje életre keljen a filmben" - írta a királynő.

A Hódító Pelle című Oscar-díjas film rendezője, August közleményében kiemelte, hogy II. Margit fantasztikus dekupázsokat készített, amelyek meghatározó elemei lesznek a film látványvilágának.


Az Ehrengard című film bemutatását 2023-ra tervezik.