Bemutatták Eperjes Károly első rendezésének előzetesét - videó

Vágólapra másolva!
Közeledik a Magyar Passió hazai bemutatója, amihez kapcsolódva ma debütál a magyar történelem sötét korszakát, az egyház és a második világháború után hatalomhoz jutó kommunista diktatúra egyenlőtlen küzdelmét megidéző játékfilm előzetese. A Telekes Péter, Gál Tamás és Eperjes Károly főszereplésével forgatott, megtörtént eseményeket felelevenítő alkotás Várnai Péter címzetes prépost Krisztus inge című színműve, valamint Kálmán Peregrin Te meztelen Krisztus, hol hagytad az ingedet dokumentumkötete alapján készült. A film 2021. november 4-étől lesz látható a hazai mozikban.
Vágólapra másolva!

A Magyar Passió 1950-ben játszódik, amikor Leopold atya (Eperjes Károly) azon dolgozik szerzetestársaival, hogy a háború után újjáéledő országban a ferences rendet ismét felvirágoztassa. Kezdetben a kommunista hatalom nem akadályozza őket tevékenységükben, még a háborúban elrejtett kegytárgyaikat is visszakaphatják.

Leopold atyát koholt vádak alapján letartóztatják, és hogy megtörjék, kegyetlen vallatások alá vetik. Volt diákját, a vallásnak hátat fordító fiatal tisztet, Keller főhadnagyot (Telekes Péter) bízzák meg - Fjodorov őrnagy (Gál Tamás) parancsára - a beismerő vallomás kicsikarásával, akinek az egyre durvább kínzások során a saját erkölcsi határait kell átlépnie.