A magyar mozikat is meghódította a Budapesten forgatott szuperhősfilm

Fekete Özvegy (Scarlett Johansson és Florence Pugh)
Vágólapra másolva!
A Fekete Özvegy nem csak észak-amerikában óriási siker: a Budapesten forgatott szuperhősfilm valósággal visszacsalogatta a magyar nézőket a mozikba, a bemutató hétvégéjén, július 8. és 11. között több mint 90 ezren látták. A film iránti magas érdeklődésnek köszönhetően 86 százalékkal nőtt a legnézettebb 10 film eredménye, míg a magyar mozik összteljesítménye 69 százalékkal emelkedett – derül ki a Filmforgalmazók Egyesülete friss adatsorából.
Vágólapra másolva!

A nagy részben Magyarországon forgatott Fekete Özvegy július 8-án, a világpremierrel egyidőben került a hazai mozikba, s nyitóhétvégéjén máris 90 988 jegyet adtak el rá a hazai filmszínházakban (152 823 576 forint értékben), ami mintegy a fele a magyar top 10 össznézettségének (183 631 ) – ez a teljesítmény pedig már megkérdőjelezhetetlenül a blockbusterek koronavírus-járvány előtti eredményeit idézi.

Igaz, az idei nyár eleve jobban indult a tavalyinál: a jelenlegi második helyezett Halálos iramban 9. a hétvégén 24 764 nézőt érdekelt, a bemutatása óta eltelt három hét alatt pedig 132 772 jegyet adtak el rá a magyar mozikban.

Július második hétvégéjén a harmadik helyen a – Fekete Özvegy-hez hasonlóan frissen bemutatott – Szilaj : Zabolátlanok című családi animáció végzett, 14 632 eladott jeggyel.