Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elkészült Eperjes Károly filmje a kommunista keresztényüldözésről - fotó

Vágólapra másolva!
Finisbe érkezett Eperjes Károly első filmrendezése - közölte a produkció. 
Vágólapra másolva!

Alig egy hónap telt a forgatás befejezése óta, máris új mérföldkőhöz ért az Eperjes Károly rendezésében készült Krisztus inge című film. Nagy tetszést aratva július 2-án vetítették le először zártkörű vetítésen, a Nemzeti Filmintézetben a kész produkció első vágott verzióját, amelyet a filmügyi kormánybiztos, Káel Csaba is megtekintett.

Arról, hogy mikor és hol lesz a film bemutatója, később döntenek. Jelenleg a zenei, hangi és képi utómunkálatok zajlanak gőzerővel, hogy mielőbb elkészüljön a végső változat, amit a közönség láthat.

Káel Csaba és Eperjes Károly Forrás: NFI

Az 1950-ben játszódó filmben Leopold atya azért küzd szerzetestársaival, hogy a háború után újjáéledő országban a ferences rendet ismét felvirágoztassa. Kezdetben a kommunista hatalom nem akadályozza őket tevékenységükben, még a háborúban elrejtett kegytárgyaikat is visszakaphatták. Ez a „békés" állapot nem tart sokáig.

Volt diákját, a vallásnak hátat fordító, a szocialista rendszerben hívő, fiatal tisztet, Keller főhadnagyot - Fjodorov őrnagy parancsára - bízzák meg a beismerő vallomás kicsikarásával. Az atya kitartása, ellenállása azonban mindent megváltoztat.

A főszerepeket Telekes Péter, Gál Tamás, Pásztor Erzsi, Eperjes Károly, Nemcsák Károly, Jakab Tamás, Tóth János Gergely alakítják, míg jelentős mellékszerepekben többek között Koltai János, Tordai Teri, Császár Angéla, és Tóth Auguszta lesz látható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről