Közös filmre készül Roman Polanski és Jerzy Skolimowski

Horizontal PORTRAIT-CLOSE-UP HEADSHOT
(FILES) In this file photo taken on November 4, 2019, French Polish director Roman Polanski stands on stage after the preview of his last movie "J'accuse" (An Officer and a Spy) in Paris. - Polanski will not attend the upcoming French Cesars ceremony, he told AFP on February 27, 2020. His new film "An Officer and a Spy" topped the list of nominations. The controversial director has been wanted in the US for the statutory rape of a 13-year-old girl since 1978 and is persona non grata in Hollywood. His period drama about the Dreyfus affair, which rocked France at the turn of the 20th century, is in line for 12 prizes. (Photo by Thomas SAMSON / AFP)
Vágólapra másolva!
Roman Polanski bejelentette következő filmjét: a The Palace című filmet az olasz Rai Cinema finanszírozza, az Oscar-díjas lengyel rendező pedig régi alkotótársával, az elismert lengyel író-rendező Jerzy Skolimowskival közösen írta a forgatókönyvet. 
Vágólapra másolva!

A film cselekményéről a Rai Cinema igazgatója, Paolo Del Brocco azt mondta, hogy

Roman Polanski előző filmje a Tiszt és kém – A Dreyfus-ügy volt 2019-ben, amely a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon Ezüst Oroszlánt és FIPRESCI-díjat nyert, majd Polanski megkapta érte a francia Oscar-díjként is emlegetett César-díjat a legjobb rendezésért.

A 87 éves rendező korábban 2002-ben kapta meg az Oscar-díjat A zongorista rendezéséért, emellett négyszer Oscar-jelölést is kapott olyan munkáiért, mint a Rosemary gyermeke, a Kínai negyed és az Egy tiszta nő.

Roman Polanski Forrás: AFP/Thomas Samson

A 82 éves Jerzy Skolimowski Polanski alkotótársa volt a hatvanas évekbeli lengyel újhullám idején, ő írta Polanski Kés a vízben című első rendezésének forgatókönyvét.

Skolimowski az 1967-os Le départ című filmjével Arany Medvét nyert a Berlinalén, Moonlighting című 1982-es, Jeremy Irons nevével fémjelzett filmjéért pedig a legjobb forgatókönyv díját kapta Cannes-ban.