Saját halottjának tekinti Szomjas Györgyöt az Emberi Erőforrások Minisztériuma

FERENCZI György; SZOMJAS György; Szomjas György
Budapest, 2021. április 8. Életének 81. évében elhunyt Szomjas György Kossuth-díjas filmrendező - tudatta a család kérésére a Magyar Filmművészek Szövetsége 2021. április 8-án az MTI-vel. A felvétel 2016. január 7-én készült, amikor Szomjas György rendező interjút ad az MTI újságírójának a Ferenczi György és a Rackajam együttes Betyárjáték című zenés produkciójának próbája után a budapesti Nemzeti Színházban. MTI/Kallos Bea
Vágólapra másolva!
A Balázs Béla-díjas, kiváló művész, Kossuth-díjas filmrendező április 7-én, 80 éves korában halt meg.
Vágólapra másolva!

Tizenkilenc nagyjátékfilmjével elérte a legnagyobb szakmai elismerések mellett a közönség nagyrabecsülését is. Az egész estés mozik mellett termékeny volt a rövidfilm és a dokumentumfilmek műfajában is.

Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Kallos Bea

Magas művészi színvonalon elkészített, közönségsikert arató játékfilmjeiért 2005-ben Kossuth-díjjal tüntették ki - írta közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

- írták, és hozzátették, a minisztérium tiszteletben tartja a család kérését, mely szerint szűk körben kívánják elbúcsúztatni a Kossuth-díjas filmrendezőt, ezért a páratlanul gazdag életútjáról egy későbbi alkalom keretében emlékezik meg.