Petri György verse alapján készült rövidfilm az orrfújásról

Vágólapra másolva!
A Friss Hús Budapest nemzetközi rövidfilmfesztivál válogatásában mutatkozik be Csáki László Bagatelle című rövidfilmje.  
Vágólapra másolva!

Az alig kétperces kísérleti film az orrfújás viszontagságairól szól, ami egy világjárvány idején igencsak aktuális témának tűnhet. A Bagatelle Petri György azonos című versére készült, narrátora Csoma Judit. Az abszurd humorú filmben egyaránt megtalálhatóak a különböző technikával készült, kockánként rajzolt klasszikus 2D-animációk és az archaizált Super 8-as filmfelvételek.

A Friss Hús rövidfilmfesztivált Budapesten, a Toldi moziban, valamint az interneten rendezik meg május 27. és június 2. között. A Bagatelle-t a fesztivál versenyprogramjában vetítik majd.

Jelenetkép a filmből Forrás: Friss Hús

Csáki László, aki a METU-n is tanít, gyakran adja hallgatóinak egyetemi vizsgamunkaként azt a feladatot, hogy készítsenek versadaptációt animációsfilm-formában. Ezúttal úgy döntött, hogy saját maga is filmen dolgoz fel egy verset.

A rendező a Bagatelle-lel kísérletezte ki azt a hibrid technikát, amit a Kék Pelikan című, jelenleg készülő egész estés animációs filmjében is használ.

A film operatőre, Horváth Árpád – aki a Kék Pelikan-on is dolgozik – többek között a Super 8-as betétekért felel. A hangmérnök Érsek Lajos, aki szintén a Kék Pelikan hangcsapatát gazdagítja. A film gyártója az ULab Kft. és a 235 Productions, producerei Felszeghy Ádám, Kázmér Miklós és Juhász Péter.